Icon paspoort

Inspiratie

Icon pin

Reisblogs

Icon routes

Routes

Icon over mij

Over mij

Top
  >  Blogpost   >  Zo blijft jouw reis naar New York afwisselend
Reis naar New York: 9/11 Memorial in New York City, Verenigde Staten Amerika

Als je een reis naar New York op de planning heb staan, ga je zeker weten een tof avontuur tegemoet. De stad staat niet stil en er gebeurt altijd wel iets. Maar ondanks de drukte is er zó veel te zien en doen. Eigenlijk te veel voor 1 of 2 bezoeken. Daarom heb ik in deze blog 4 verschillende ‘elementen’ op een rij gezet om jouw reis naar New York afwisselend te houden.

Wandelen door Midtown Manhattan

Een KLM steward op een vlucht van Parijs naar Amsterdam vertelde mij nog voor mijn 1e bezoek aan New York: “Wandel door de straten en neem de metro alleen als de afstand te lang is om te lopen. Zo zie je veel meer van de stad, en alle mooie dingen zijn tenslotte boven de grond.”. En ik geef hem gelijk!

De wijk Midtown Manhattan is één van de plekken die je het beste lopend kan doen. De meeste bezienswaardigheden liggen hier op enkele blokken lopen van elkaar. En zo krijg je een hele goede indruk van de stad. Probeer zo veel mogelijk dingen die bij elkaar liggen op dezelfde dag te ontdekken.  Zo voorkom je dat je de hele dag heen en weer aan het lopen bent.

Times Square in de avond in New York, Verenigde Staten Amerika
Uitzicht vanaf de Top of the Rock in New York City, Verenigde Staten Amerika

Naar de hoogste uitzichtpunten

Hoogtevrees of niet, tijdens je reis naar New York moet je de stad van hoge hoogte gezien hebben. Het uitzicht is waanzinnig mooi en je krijgt er écht geen spijt van. Op verschillende plekken in de stad vindt je van deze uitzichtpunten.

Wat dacht je van een bezoek aan de 108e verdieping van het Empire State Building? Deze is waanzinnig als het donker is! Of de Top of the Rock van Rockefeller Center? Heel gaaf overdag zodat je Central Park kan zien. Of One World Trade? Ook deze is tof om overdag te doen met uitzicht op de Brooklyn Bridge, het Vrijheidsbeeld en Midtown Manhattan!

Maar daarnaast heb je ook onwijs veel rooftop bars waar je van een iets minder hoog (en soms ook minder spectaculair) uitzicht kan genieten.

Toegangs kaarten voor Empire State Building, Top of the Rock en One World Trade koop je gemakkelijk online.

Stadsparken bezoeken

Raak je na een paar dagen wat overprikkeld in deze bruisende wereldstad? Trek je dan tijdens jouw reis naar New York even terug in één van de vele stadsparken. Haal wat lekkers te eten en drinken, scoor een bankje (op plekje in het gras) en kom even bij.

Iedereen kent natuurlijk Central Park, het grootste stadspark van New York. Maar er zijn ook genoeg minder bekende en kleinere stadsparken die vaak een stuk rustiger zijn. Denk aan onder andere Washington Square Park, Brooklyn Bridge Park (met uitzicht op de Manhattan skyline), High Line, Madison Square Park, Battery Park (met uitzicht op het Vrijheidsbeeld) en Bryant Park.

Fietsen in Central Park, New York City, Verenigde Staten Amerika

Genieten van de skyline

Genieten van het uitzicht doe je natuurlijk al tijdens je reis naar New York als je op één van de uitkijkpunten van de wolkenkrabbers staat. Maar je kan op meer plekken van de prachtige skyline genieten. En veelal is dit gratis in tegenstelling tot de uitkijkpunten. Vanaf de grond of het water is de skyline net zo tof om te zien.

Vaar met de gratis Staten Island ferry niet alleen langs het Vrijheidsbeeld maar op de terugvaart zie je de volledige skyline. Zorg wel dat je op de voorkant van de ferry staat. Ook de oversteek van Brooklyn naar Manhattan over de Brooklyn Bridge is een absolute aanrader. Lopend boven het auto verkeer en tussen de fietsers door.

Andere toffe plekken om de skyline te zien zijn;

  • Brooklyn Bridge Park
  • Central Park
  • Liberty State Park

Benieuwd wat een reis naar New York kost? In mijn blogpost ‘Wat kost een week New York?‘ heb ik alles voor je op een rij gezet.

Meer lezen over New York of de Verenigde Staten? Bekijk de Verenigde Staten pagina vol informatie.

Deze blog is ontstaan uit eigen ervaring. In dit artikel wordt dan ook alleen een eigen persoonlijke mening en/of ervaring gedeeld.

Ik ben Mandy en 'A Bag Full of Maps' is mijn blog! Ik ben gek op reizen, fotograferen, concerten en festivals bezoeken, lekker eten, creatief zijn en schrijven over mooie plekjes. Lees hier meer over mij.

post a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.