Icon paspoort

Inspiratie

Icon pin

Reisblogs

Icon routes

Routes

Icon over mij

Over mij

Top
  >  Blogpost   >  Weekend in Praag; de leukste tips
Weekend in Praag; Uitzicht op de Kathedraal van Praag, Tsjechië

Een leuke en budget-proof bestemming is de Tsjechische hoofdstad Praag. Deze gezellige stad is voorzien van mooie bezienswaardigheden, leuke stadsparken en gezellige restaurants, cafés en terrassen. Daarnaast kent Praag veel winkelstraten en dat zorg voor de perfecte combinatie voor een weekend in Praag. In deze blog deel ik een aantal leuke tips om te zien en doen tijdens jouw weekend in Praag!

Jouw tips voor een weekend in Praag:

Karelsbrug

Één van de dingen die je tijdens een weekend in Praag gezien moet hebben is de Karelsbrug. Deze gotische brug uit 1357 verbind de oude stad met de wijk Malá Strana. Aan de kant van de oude stad heb je een mooi uitzicht op de heuvels van Malá Strana en uitzicht op de kathedraal van Praag. Ook vindt je hier de ‘Old Town Bridge Tower’. Voor een paar euro kan je helemaal naar boven klimmen. Eenmaal boven heb je een waanzinnig uitzicht over de oude stad en Malá Strana!

De Karelsbrug in Praag, Tsjechië
Tyn Kerk op Old Town Square in Praag, Tsjechië

Old Town Square

Het is het belangrijkste plein van de oude stad; Old Town Square. Aan dit historische plein liggen een aantal belangrijke bezienswaardigheden. Zo vindt je er de Astronomische klok. Elk uur verzamelen zich hier honderden mensen om naar het schouwspel van de klok te kijken. Ben je toevallig rond het hele uur in de buurt dan is het leuk om een kijkje te nemen, maar ik zou niet speciaal naar het schouwspel komen kijken.

Een ander belangrijk gebouw aan het plein is de Tynkerk. Deze prachtige kerk uit de 14-eeuw steekt boven alle daken uit. Een bezoek aan de kerk is een absolute aanrader.

Petrin Stadspark

Een andere must-do tijdens jouw weekend in Praag is het bezoeken van stadspark Petrin. Dit park is gebouwd op één van de heuvels. Je kan al wandelend naar boven, maar is wel erg pittig. Ben je minder van het wandelen maar wil je wel het uitzicht zien, dan kan je met de kabelspoorweg naar boven en beneden. Halverwege de kabelspoorweg is nog een halte, dus je kan er ook voor kiezen om een deel te wandelen.

Eenmaal boven heb je een mooi uitzicht over het park en is er van alles te doen. Bezoek het hoogste punt vanaf de uitkijktoren, leer alles over het sterrenstelsel of wandel door de prachtige rozentuin.

Tram in Petrin stadspark van Praag, Tsjechië
Kathedraal van Praag, Tsjechië

Kathedraal van Praag

Het is even een stevige wandeling naar boven, maar daar wordt je vervolgens wel getrakteerd op de prachtige Kathedraal van Praag. De Kathedraal is dagelijks gratis te bezoeken, de afwisselende openingstijden vindt je op hun website.

Wandel langs de beelden, schilderijen en zie zelf het prachtige glas in lood werk. Ben je hier toevallig rond 12:00 uur? Dan kan je op de binnenplaats van de Burcht van Praag de wisseling van de wacht aanschouwen. Deze binnenplaats vindt  je op enkele minuten lopen van de Kathedraal.

Powder Tower

De Powder Tower ofwel Kruittoren is een gotische toren midden in de stad. Het is één van de 13 originele stadspoorten van de oude stad in Praag. Het scheidde het oude Praag van het nieuwe. Zoals de naam al doet vermoeden werd de toren gebuikt als opslag ruimte voor kruit in de 18e eeuw. Via een smalle wenteltrap kan je de toren beklimmen om daarna te genieten van een prachtig uitzicht over de oude en nieuwe stad.

De Powder Tower in Praag, Tsjechië
Old Town Square in Praag, Tsjechië

En verder..

Een weekend in Praag kan je goed combineren met veel dingen zien, maar ook veel dingen doen. Bovenstaande bezienswaardigheden zijn bij lange na niet alle bezienswaardigheden. Daarom vindt je nog een kort lijstje met leuke dingen om te doen als je wat langer de tijd heb tijdens jouw weekend in Praag.

  • Bezoek de oude Joods begraafplaats. Hier liggen op een klein stukje ruim 200.000 joden begraven.
  • Ga samen met een gids fietsen in Praag en kom zo langs veel meer leuke plekjes.
  • Bezoek één van de vele mooie synagoge in de Joodse wijk Josefov. 
  • Ga winkelen aan het Wenceslausplein en in de omliggende straten.
  • Leuk voor jong en oud; de dierentuin van Praag.

Meer lezen over Praag of Tsjechië? Bekijk de Tsjechië pagina vol informatie.

Deze blog is ontstaan uit eigen ervaring. In dit artikel wordt dan ook alleen een eigen persoonlijke mening en/of ervaring gedeeld.

Ik ben Mandy en 'A Bag Full of Maps' is mijn blog! Ik ben gek op reizen, fotograferen, concerten en festivals bezoeken, lekker eten, creatief zijn en schrijven over mooie plekjes. Lees hier meer over mij.

post a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.