Icon paspoort

Inspiratie

Icon pin

Reisblogs

Icon routes

Routes

Icon over mij

Over mij

Top
  >  Blogpost   >  Wat te doen in Brussel
Wat te doen in Brussel; Zonsondergang in Brussel, België

Hoewel ik al vaak in Antwerpen ben geweest, bleef een bezoek aan Brussel lang op zich wachten. Maar wat te doen in Brussel? De stad is erg leuk; de kleine straten, gezellige pleinen en leuke terrassen zorgen voor een leuk weekend weg. Ook het op zoek gaan naar de bekende bezienswaardigheden is een aanrader. Manneke Pis en Jeanneke Pis zijn een stuk kleiner dan je denkt terwijl het Atomium véél groter is!

In deze blog heb ik een paar bekende bezienswaardigheden voor je verzamelt die je tijdens een weekend weg in Brussel kan doen.

Wat te doen in Brussel?

Manneke & Jeanneke Pis

Het standbeeld van het plassende jongetje vindt je op de hoek van de Stoofstraat en de Eikstraat. Het is even zoeken en als je er dan voor staat is Manneke Pis een stuk kleiner dan je zou verwachten. Het standbeeld is uitgegroeid tot het beroemdste monument en symbool van Brussel.

Regelmatig wordt het standbeeld aangekleed in een kostuum voor speciale gelegenheden. Inmiddels zijn er meer dan 700 kostuums gemaakt. Deze worden bewaard in het Stedelijk Museum aan de Grote Markt.

Jeanneke Pis is het zusjes van Manneke Pis. Je vindt haar standbeeld aan de andere kant van de binnenstad. Het is even zoeken want ze zit een beetje verstopt in de Getrouwheidsgang.

Manneke Pis in Brussel, België
Grote markt met bloemen in Brussel, België

Grote Markt

De Grote Markt is het belangrijkste en bekendste plein van Brussel. Zo vindt je hier het stadhuis een het broodhuis. Rondom de Grote Markt vindt je veel terrassen waar je heerlijk kan lunchen, een drankje kan doen en mensen kan kijken. Ook wordt de Grote Markt beschouwd als een van de mooiste pleinen ter wereld. En dat is helemaal waar dankzij de mooie gebouwen rondom het plein.

Wist je dat hier regelmatige evenementen gehouden worden? Denk aan de dagelijkse bloemenmarkt, Brussels Jazz Marathon, om de 2 jaar het Bloementapijt (elk even jaartal) en het bierweekend in september. Genoeg reden dus om naar Brussel te gaan!

Atomium

Op de vraag ‘Wat te doen in Brussel?’; het Atomium! Je kent het monument vast wel van een foto. De zilveren bollen die met elkaar verbonden zijn. Het is naast Manneke Pis één van de symbolen van Brussel. Het monument is een 165 miljard keer vergrootte kubische kristalstructuur.

Jouw bezoek maak je nog leuker door een bezoek te brengen binnen in de bollen. 5 van de 9 bollen zijn te bezoeken vanaf waar je en panoramisch uitzicht op Brussel heb. Naast het fantastische uitzicht vindt je er ook een tentoonstelling over de geschiedenis en de bouw. Maar regelmatig staat er ook een tijdelijke tentoonstellingen. Op 95 meter hoogste vindt je het restaurant waar je nog meer van het uitzicht kant genieten tijdens een hapje en een drankje.

Kaartjes voor een bezoek aan het Atomium koop je hier online.

Atomium in Brussel, België

Koninklijk Paleis

Het Koninklijk Paleis in Brussel vindt je op de Koudenberg bij het Warandepark. Het is het officiële adres van het hof en ook de diensten van andere leden van de Belgische koninklijke familie zijn er onder gebracht. De koning gebruikt het paleis als werkpaleis, voor audiënties, recepties en andere plechtigheden.

Wil je het paleis bezoeken? Dat kan! Als de koninklijke familie in de zomer maanden op vakantie is, worden de deuren geopend voor bezoekers. Meestal is dit de gehele zomervakantie. Vooraf kan je online kaartjes kopen en krijg je vervolgens een rondleiding door mooie plekken in het paleis.

En verder..

Er is natuurlijk nog veel meer te zien en doen in Brussel! Hieronder vindt je er nog een paar;

 • Ga gezellig winkelen in de Antoine Danssaert straat en omgeving
 • Wandel door het Koninklijke stadspark; Warandepark
 • Bezoek een stripmuseum of ga mee op een strip tour
 • Breng een bezoek aan het mooie Jubelpark en één van de musea gelegen aan het plein

Meer lezen over Brussel of België? Bekijk de België pagina vol informatie.

Deze blog is ontstaan uit eigen ervaring. In dit artikel wordt dan ook alleen een eigen persoonlijke mening en/of ervaring gedeeld.

Ik ben Mandy en 'A Bag Full of Maps' is mijn blog! Ik ben gek op reizen, fotograferen, concerten en festivals bezoeken, lekker eten, creatief zijn en schrijven over mooie plekjes. Lees hier meer over mij.

Comments:

 • 17 februari 2021

  Dag Mandy,
  Als de grenzen terug opengaan en je bent in België, moet je zeker Gent eens bezoeken. Gent is een gezellige stad en er is altijd wel iets te doen of te bezoeken.

  reply...

post a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.