Icon paspoort

Inspiratie

Icon pin

Reisblogs

Icon routes

Routes

Icon over mij

Over mij

Top
  >  Blogpost   >  Tivoli Kopenhagen: dit moet je weten
Tivoli Kopenhagen; Alles wat je wil weten van dit Deense themapark in Kopenhagen, Denemarken

Dit bijzondere pretpark in het hart van Kopenhagen is een historisch en cultureel wonderland. Al sinds 1843 ontvangt het park gasten en het is nog steeds ontzettend populair. Als je een paar dagen in Kopenhagen bent is het een aanrader om Tivoli Kopenhagen te bezoeken. Zowel overdag als ’s avonds is het pretpark een bezoek waard.

In deze blog neem ik je mee naar dit bijzondere pretpark. Ik vertel je alles dat je wil weten voor je zelf een bezoek gaat brengen!


Geschiedenis

Tivoli Kopenhagen opende zijn deuren in 1843. Dit maakt het pretpark de op één na oudste van de wereld, wat toch wel bijzonder is. Bij de opening van het pretpark lag deze nog buiten de stadsgrenzen. Maar nu Kopenhagen flink gegroeid is ligt het vrijwel in het hart van de Deens hoofdstad.

Het pretpark werd aangelegd met veel bomen, planten en bloemen zodat het nog een park gevoel zou behouden. Ook nu is dat nog te merken tussen de attracties en restaurants. Hier en daar vindt je een schut bankje dat je het gevoel geeft in een mooi stadspark te zijn.

Attracties

Van achtbanen tot sprookjes, je vindt het allemaal in Tivoli Kopenhagen. Zo vindt je er maar liefst 4 achtbanen waarvan een houten achtbaan uit 1914. Dit is de oudste nog werkende houten achtbaan ter wereld. Durf jij in te stappen? Daarnaast vindt er nog tal van andere attracties geschikt voor jong en oud.

Naast de attracties zijn er ook shows en concerten om te bezoeken, kan je er gezellig eten en drinken in de restaurants en maak je er in de zomermaanden een heerlijke wandeling met picknick!Tickets

Tivoli Kopenhagen is dagelijks geopend van 11.00 uur tot 24.00 uur. Van half september tot half april sluit het park vaak om 23.00 uur.

Voor toegang tot Tivoli Kopenhagen dien je in het bezit te zijn van een entree kaartje. Deze kost 135 Kroon (circa € 18,-). Voor grote attractie moet apart betaald worden, de prijzen hiervoor variëren. Vooraf kan je ook een polsbandje aanschaffen zodat alle ritten inclusief zijn. Deze is vrij prijzen (295 Kroon, circa € 40,-) maar wel inclusief attractie foto’s.

Mijn aanrader is om alleen een normale entree te kopen, en ter plaatse los de attracties betalen als dat nodig is.

Wist je dat..

  • Het park ’s avonds met 115.000 spaarlampen wordt verlicht?
  • Walt Disney in de jaren 50 het pretpark bezocht om inspiratie op te doen voor het eerste Disney park?
  • Op de 100e verjaardag van Tivoli Kopenhagen er een record aantal bezoekers van bijna 113.000 was?
  • Je tijdens de kerstperiode hier de mooiste kerstmarkt van Kopenhagen vindt?


Meer lezen over Kopenhagen? Bekijk de Denemarken pagina vol informatie.

Deze blog is ontstaan uit eigen ervaring. In dit artikel wordt dan ook alleen een eigen persoonlijke mening en/of ervaring gedeeld.

Ik ben Mandy en 'A Bag Full of Maps' is mijn blog! Ik ben gek op reizen, fotograferen, concerten en festivals bezoeken, lekker eten, creatief zijn en schrijven over mooie plekjes. Lees hier meer over mij.

post a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.