Icon paspoort

Inspiratie

Icon pin

Reisblogs

Icon routes

Routes

Icon over mij

Over mij

Top
  >  Blogpost   >  10 Tips voor je Disneyland Parijs jaarkaart
Disneyland Parijs jaarkaart; Ingang Walt Disney Studio in Parijs

Er zijn veel tips om goedkoop naar Disneyland Parijs te gaan. Één daarvan is het aanschaffen van een Disneyland Parijs jaarkaart, want daarmee heb je zo veel voordelen! Nadat ik voor het eerst een jaarkaart kocht, wilde ik niks anders meer. Toch zijn er nog steeds heel veel mensen die losse dagkaarten kopen en daarmee honderden euro’s duurder uit zijn. Hieronder vindt je een aantal tips om echt álles uit je jaarkaart te halen.

Ingang van Disneyland Parijs
Ariel tijdens de parade in Disneyland Parijs, Frankrijk
  • Hoe vaker je gaat, hoe goedkoper je entree per dag wordt. Met een Magic Flex jaarkaart van € 259,- heb je met 2,5 bezoek je jaarkaart er al uit. Ga je bijvoorbeeld 2x in het jaar ongeveer 4 dagen, dan is je entree nog maar € 32,- per dag. Dat is zelfs goedkoper dan een dagje Efteling!
  • Reis je met een auto, dan mag je gratis vooraan parkeren. Dat scheelt je al snel € 25,- per dag. Verblijf je in een Disneyland hotel, dan kan je gratis parkeren bij het hotel en de ingang van het park.
  • Bij een bezoek aan Disneyland Parijs wil je natuurlijk ook iets leuks kopen. En laten Nederlanders nou net gek op korting zijn. Met je Magic Flex jaarkaart krijg je 10% korting op alle souvenirs die je koopt. Heb je een Infinity jaarkaart, dan is dit zelfs 20%.
  • Gaat er iemand me je mee die geen Disneyland Parijs jaarkaart wil aanschaffen? Geen probleem, hij/zij krijg dan gewoon 20% korting op een dag entree. Voor de Magic Plus en Infinity jaarkaarthouders zijn er zelfs privilege kaarten beschikbaar.  Afhankelijk van de Disneyland Parijs jaarkaart die je heb zijn deze € 45,- of € 39,- per persoon, per dag (max. 10 kaarten en niet langer dan 5 dagen achter elkaar).
  • Een fotomoment laten vastleggen door een professionele fotograaf? Maar niet alle foto’s los willen kopen? Koop dan bij je Disneyland Parijs jaarkaart een speciale ‘photopass’. De reguliere ‘photopass’ kost € 75,- en is slechts 10 dagen te gebruiken. Koop je hem via jouw Disneyland Parijs jaarkaart, dan betaal je € 65,- en is deze een heel jaar geldig! Koop je een Infinity jaarkaart, dan is de ‘photopass’ inbegrepen voor een heel jaar.
Tijgertje in het Disneyland Parijs park, Frankrijk
Adventure Land in Disneyland Parijs, Frankrijk

Neem je de Magic Plus of Infinity jaarkaart, dan heb je nog meer voordeel!

  • Zo krijg je 10% tot 15% korting bij de restaurants van Disneyland Parijs en inclusief alcoholvrije dranken in de buffet restaurants.
  • Mag je gebruik maken van een exclusieve ingang die alleen voor deze jaarkaarthouders is. Zo sta je nooit meer in de rij en drukte van de reguliere ingang.
  • Je mag elke dag gebruik maken van de Extra Magic Time. Ofwel, je mag al een paar uur eerder het park in. Zo kan je de meest populaire attracties bezoeken zonder uren in de rij te hoeven staan.
  • Voor Infinity jaarkaarthouders mag je ook gratis je bagage afgeven bij het depot, gebruik maken van buggy’s, rolstoelen en de honden kennel.
  • Daarnaast profiteer je met een Infinity jaarkaart ook nog van VIP plekken bij parades en shows, en heb je op reservering toegang tot zwembaden van enkele Disney hotel.

Een Disneyland Parijs jaarkaart aanschaffen

Een Disneyland Parijs jaarkaart kan je gemakkelijk online of te plaatsen aanschaffen.

Online:
Bestel en betaal gemakkelijk online jouw jaarkaart. Je krijg per e-mail een tijdelijke pas opgestuurd die je binnen 6 maanden moet omwisselen naar een fysieke jaarkaart. Dit doe je bij de speciale kassa bij de ingang van de Disney parken. Vanaf het moment dat je jouw Disneyland Parijs jaarkaart omwisselt naar een fysieke jaarkaart start de geldigheid.

Ter plaatsen – Walt Disney Studio’s kassa:
Ga naar de speciale kassa voor Disneyland Parijs jaarkaarten (Pass Annuel), helemaal rechts als je komt aanlopen bij het Walt Disney Studio’s park. Hier wordt een foto gemaakt en je jaarkaart in orde gemaakt. Vervolgens kan je meteen het park in.

Ter plaatsen – Disneyland Parijs kassa:
Aan de kassa koop je jouw Disneyland Parijs jaarkaart. Vervolgens krijg je een dagkaart om het park in de komen. Met de bon ga je naar Bureau Pass Annuel tegenover Le Théâtre du Château, rechts van het kasteel. Hier maak je via een automaat een eigen foto en na het invullen van jouw gegevens wordt een jaarkaart gemaakt. Lukt het niet, dan is er voldoende personeel om je op weg te helpen. Het maken van jouw Disneyland Parijs jaarkaart bij Bureau Pass Annuell dien je voor 15:00u op de dag van het aanschaffen te doen.

Persoonlijk laat ik mijn Disneyland Parijs jaarkaart altijd maken bij de ingang van Walt Disney Studio’s. Vooral om ik het prettig vindt deze meteen te hebben, en niet online te betalen en dan nog te moeten omwisselen naar een fysieke pas. Maar ook omdat ik het via de ingang van het Disneyland Parijs park erg omslachtig vindt gaan. Je moet dan eerst in de rij staan om te betalen en dan nog eens naar Bureau Pass Annuel. De eerste keer dat ik mijn jaarkaart kocht en het via deze weg deed, kon in bij Bureau Pass Annuel weer in de rij aansluiten. Ik was vrijwel de hele dag bezig met het laten maken van mijn jaarkaart, terwijl ik eigenlijk gewoon wilde gaan genieten.

Meer lezen over Disneyland Parijs? Bekijk de Disneyland Parijs pagina vol informatie.

Deze blog is ontstaan uit eigen ervaring. In dit artikel wordt dan ook alleen een eigen persoonlijke mening en/of ervaring gedeeld.

Ik ben Mandy en 'A Bag Full of Maps' is mijn blog! Ik ben gek op reizen, fotograferen, concerten en festivals bezoeken, lekker eten, creatief zijn en schrijven over mooie plekjes. Lees hier meer over mij.

post a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.