Icon paspoort

Inspiratie

Icon pin

Reisblogs

Icon routes

Routes

Icon over mij

Over mij

Top
  >  Blogpost   >  4 Tips voor een weekendje weg Brugge
Gevel van huizen in Brugge, België

We zijn allemaal waarschijnlijk al eens naar Antwerpen of Brussel geweest. Maar heb jij al eens een weekendje weg Brugge gedaan? Brugge is daar namelijk echt geschikt voor. Vanuit Utrecht is het slechts 2,5 á 3 uur rijden en ook met de trein doe je er ongeveer dezelfde tijd over.

Brugge is gezellig, kneuterig en heeft een klein centrum. Tijdens een weekendje weg Brugge kan je leuk winkelen, lekker eten en ook nog wat zien en doen. Hieronder vindt je een aantal leuke tips voor jouw weekendje weg Brugge.

Fietsen huren

Het centrum van Brugge is redelijk klein en compact, dit kan je dus makkelijk te voet ontdekken. Maar rondom Brugge vindt je veel mooie fietsroutes. Een aanrader is dus om een fiets te huren en lekker de omgeving te gaan ontdekken.

De ‘Groene Gordel’ route is de meest bekende fietsroute. Ruim 53 kilometer land door het Brugse Ommeland. Je kan natuurlijk ook prima een stuk van de route rijden zodat je niet de hele dag kwijt bent aan het fietsen. Een georganiseerde fietstocht kan je ook maken met Baja Bikes.


Rondvaart / boottocht

Brugge kent net zoals verschillende Nederlandse steden een groot netwerk van grachten door de stad. Een rondvaart of boottocht met een groepje vrienden of familie is super gezellig. Je ontdekt de stad vanaf een heel andere kant en vaart zo langs bekende bezienswaardigheden.

In de hoogseizoen maanden is het aan te raden om vooraf te reserveren omdat de rondvaarten en boottochten vaak snel vol zitten. Je kan er ook voor kiezen om een privé boottocht te boeken. Zo heb je wat meer vrijheid en misschien zelfs wel leuke voor een vrienden- of familie weekend.

Grote Markt

De Markt maar ook vaak Grote Markt genoemd is het grote centrale plein in Brugge. Het bevindt zich in de historische binnenstad en wordt omringt door veel gezellige restaurants en bars met terrassen.

Aan de Grote Markt vindt je ook het Belfort, een groot gebouw met een 83 meter hogen toren dan het aanzicht van het plein domineert. In de zomermaanden is het hier gezellig druk maar perfect voor een drankje op het terras.


Winkelstraten

Een weekendje weg Brugge zonder een beetje winkelen kan bijna niet. Je vindt in de oude centrum veel winkelstraten. Naast bekende winkelketens als C&A, H&M, Vero Moda vindt je ook veel kleinere winkels. Vooral in de zijstraten kan je nog wel eens een winkel vinden met unieke items.

Meer lezen over Brugge? Bekijk de België pagina vol informatie.

Deze blog is ontstaan uit eigen ervaring. In dit artikel wordt dan ook alleen een eigen persoonlijke mening en/of ervaring gedeeld.

Ik ben Mandy en 'A Bag Full of Maps' is mijn blog! Ik ben gek op reizen, fotograferen, concerten en festivals bezoeken, lekker eten, creatief zijn en schrijven over mooie plekjes. Lees hier meer over mij.

post a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.