Icon paspoort

Inspiratie

Icon pin

Reisblogs

Icon routes

Routes

Icon over mij

Over mij

Top
  >  Blogpost   >  Tips New York: dit moet je zien

Dat New York een wereldstad is waar je niet uitgekeken raakt is natuurlijk wat we allemaal al weten. Maar juist omdat er zo veel te zien is kan het lastig zijn om de keuze te maken wat je juist wel of niet wil zien. Met de tips New York in deze blog hoop ik je een goed eind op weg te helpen. Over de afwisseling voor een reis naar New York schreef ik eerder de blog ‘Zo blijft jouw reis naar New York afwisselend‘.


Brooklyn Bridge

De Brooklyn Bridge is misschien wel één van de mooiste bruggen die je in New York gaat vinden. De brug die in 1883 gebouwd is verbind de wijken Brooklyn en Manhattan. De brug heeft een lengte van 1825 meter en overspant maar liefst 486 meter over de East River.

Zowel auto’s, fietsers als wandelaar kunnen de oversteek maken. De brug bestaat uit 2 verdiepingen waarbij voetgangers en fietsers gebruik maken van de bovenste verdieping. De mooiste oversteek maak lopen van Brooklyn naar Manhattan. Neem de metro naar Hight Street-Brooklyn Bridge en wandel terug naar Manhattan. Zo heb je een waanzinnig mooi uitzicht op de skyline van Manhattan.

Statue of Liberty

Het is waarschijnlijk het meest bekende standbeeld van New York; Statue of Liberty, ofwel het Vrijheidsbeeld. Een geschenk van Frankrijk als teken van vriendschap en de onafhankelijkheidsverklaring. Daarnaast was het ook een verwelkoming voor terugkerende Amerikanen en immigranten. Voor de vele immigranten staat het beeld voor ‘The American Dream’.

Tegenwoordig wordt het vooral veel bezocht door toeristen. Vanaf Battery Park vertrek de ferry naar Liberty Island. Hier kan je het standbeeld bezoeken en het gelijknamige museum. Wil je naar de kroon van het Vrijheidsbeeld? Dat kan, maar dan wel met de trap. Vanuit Liberty Island gaat de ferry verder naar Ellis Island waar je het immigranten museum kan bezoeken. Vanaf Ellis Island vaar je terug naar Battery Park.

Een absolute tips New York dit niet op je lijstje mag ontbreken.Chrysler Building

Misschien niet het eerste gebouw waar je aan denk bij New York, maar het Chrysler Building is zeker gaaf om te zien. Het ligt naast het Grand Central Station aan Lexington Avenue tussen 43rd en 42nd Street. De wolkenkrabber telt (slechts) 77 verdiepingen en was tijdens de opening in 1930 het hoogste gebouw ter wereld. De toren heeft een art-deco stijl en is vanuit de verschillende straten in de omgeving te zien en herkennen aan de zilveren kleur. Het uitzichtplatform is op het moment van schrijven nog niet geopend. In 2020 is aangegeven dat deze wel geopend zal worden. Een exacte datum is er nog niet voor.

Roosevelt Island

In de East River vindt je het langwerpige Roosevelt Island. De tofste manier om dit eiland te bezoeken is met de Roosevelt Island Tram. Alleen de tramrit mag al tussen de tips New York staan. Aan 2nd Avenue tussen 60th en 59th Street vindt je de vertrekhalte. De tram is een soort kabelbaan die je tussen de straten, over de weg en over een deel van de East River naar Roosevelt Island brengt. Wellicht herken je tram uit de eerste Spider-Man film uit 2002.

Roosevelt Island werd in 1637 door de Nederlanders gekocht van de Indianen en noemde het Varckenseilandt. Roosevelt Island zelf is ook erg leuk om te bezoeken. Zo vindt je er het Four Freedom Park waar president Roosevelt zijn legendarische toespraak gaf, heb je een fantastisch uitzicht op een ander deel van de Manhattan Skyline en is het er een stuk minder druk dan in Manhattan.Rockefeller Center

Een andere tips New York is Rockefeller Center. Vele noemen het een kleine stad in de grote wereldstad. En dat is niet zo gek met complex 19 commerciële gebouwen. Je vindt de gebouwen tussen 5th Avenue en Avenue of the Americas en tussen 48th en 51st Street. In het complex vindt je het Radio City Music Hall, hieronder lees je hier meer over.

De meest bekende plek in Rockefeller Center is toch wel het uitzichtpunt Top of the Rock. Je heb hier aan de ene kant het uitzicht op Lower Manhattan en het Empire State Building en aan de andere kant Upper Manhattan en Central Park.

Radio City Music Hal

Radio City Music Hall vindt je op 1250 Avenue of the Americas. Het is één van de mooiste concert- en theaterzalen van New York. Je kan hier een super toffe rondleiding ‘Behind the Stage’ krijgen. Je zie de art-deco aan de binnen kant, komt op unieke plekken en maakt kennis met één van de Rockettes.

Wist je dat het Radio City Music Hall een gigantische podium heeft dat 360 graden kan draaien? Dit en nog veel meer leuke weetjes komen voorbij tijdens de rondleiding.

De Rockettes geven hier jaarlijks hun wereldberoemde kerstvoorstelling. Het hoogtepunt waar de bezoekers naar uit kijken is het vallen van de notenkrakers. Bekijk hieronder de trailer van de kerst voorstelling.
Benieuwd wat een week New York kost? Lees dan even de blog ‘Wat kost een week New York‘. Meer lezen over New York City of de Verenigde Staten? Bekijk de Verenigde Staten pagina vol informatie.

Deze blog is ontstaan uit eigen ervaring. In dit artikel wordt dan ook alleen een eigen persoonlijke mening en/of ervaring gedeeld.

Ik ben Mandy en 'A Bag Full of Maps' is mijn blog! Ik ben gek op reizen, fotograferen, concerten en festivals bezoeken, lekker eten, creatief zijn en schrijven over mooie plekjes. Lees hier meer over mij.

post a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.