Icon paspoort

Inspiratie

Icon pin

Reisblogs

Icon routes

Routes

Icon over mij

Over mij

Top
  >  Blogpost   >  9 pretparken in Amerika die je moet bezoeken
Pretparken in Amerika: Trein achtbaan in Orlando, Florida, Verenigde Staten Amerika

Pretparken in Amerika, je vindt ze overal. In de ene staat meer dan in de andere. Tijdens een rondreis door Amerika is het erg leuk om de grote steden en prachtige natuurparken af te wisselen met een bezoek aan een pretpark. Hoewel Florida er bovenuit steekt qua aantal, zijn er ook een aantal leuke in West- en Noordoost-Amerika te vinden. Of je nu wel of niet van snelle achtbanen houdt, een pretpark bezoeken tijdens je reis kan heel fijn en afwisselend zijn. En daarom heb ik de leukste voor je op een rij gezet.

De pretparken in Amerika, en waar je ze vindt;

Wereldbol bij ingang themarpark, Orlando, Florida, Verenigde Staten Amerika

Universal Studio’s

Universal Studio’s opende zijn eerste deuren in 1964 in Californië. Pas in 1990 werd het tweede park in Florida geopend. Beide parken staat in de thema van de film studio’s. Attracties en shows zijn helemaal afgestemd op de verschillende thema zones. Zo kan je kennis maken met jouw superhelden, wandelen door Jurassic Park, je een echte tovenaar voelen in The Wizarding World of Harry Potter en vele andere thema’s. Vooral de Harry Potter zone is erg bekend onder bezoekers van de pretparken in Amerika.

Locaties:
● Orlando, Florida
● Los Angeles, Californië

Legoland

De eerste Legoland werd in Denemarken geopend. Na het Europese succes werden een aantal pretparken in Amerika geopend. Het gehele park staat in het thema van het bekende kinderspeelgoed Lego. Ook Legoland is opgedeeld in verschillende zones met elke een eigen thema. In het park zijn attracties voor jong en oud. Vrijwel alles wat je zie is (of lijkt) van Lego gemaakt.

Locaties:
Winter Haven, Florida ●
Carlsbad, Californië ●
Goshen, New York State ●

Mount Rushmore in Lego, Florida, Verenigde Staten Amerika
Aankleding themapark in Orlando, Florida, Verenigde Staten Amerika

SeaWorld

De parken van SeaWorld hebben niet een al te beste naam. Dit komt voornamelijk door de shows met orka’s en dolfijnen en het dierenwelzijn. Maar als je deze niet bezoekt zijn de themaparken nog steeds ontzettend leuk om te bezoeken. Maak kennis met het onderwater leven, stap in toffe achtbanen en andere attracties.

Locaties:
● Orlando, Florida
● San Antonio, Texas
● San Diego, Californië

Dollywood

Country zangers Dolly Parton heeft nabij naar geboortestad in Sevierville haar eigen pretpark laten bouwen. In 1986 opende DollyWood zijn deuren voor het publiek. Naast vele leuke attracties en achtbanen worden er ook regelmatig shows en concerten gegeven. Kijk dus vooraf op de website of er nog leuke evenementen zijn die je kan bezoeken.

Locaties:
Sevierville, Tennessee

Achtbaan nabij Great Smoky Mountains, Verenigde Staten Amerika
Themapark in Orlando, Florida, Verenigde Staten Amerika

Walt Disney World

Walt Disney World is het meest bekende pretpark in Amerika. En dat is niet zo gek want je vindt er maar liefst 4 themaparken en 2 waterparken. Elk park heeft een eigen thema welke weer is opgedeeld in verschillende zones die weer een zijtak van het thema vormen. In alle parken kom je jouw favoriete Disney personages tegen en geniet je van achtbanen en attracties.

Locaties:
● Orlando, Florida

Six Flags

De grootste themapark groep van Amerika is Six Flags. In Amerika vindt je maar liefst 13 (!) parken, 8 waterparken en 10 losse terreinen. De pretparken staan vooral bekende om veel achtbanen. Hoe harder hoe beter voor Six Flags. Maar ook oor jongere kinderen is er genoeg te doen. Naast de vele attracties in verschillende themazones zijn er ook leuke liveshows om te bezoeken.

Locaties:
Valencia (Los Angeles), Californië ●
San Antonio, Texas ●
Jackson, New Jersey ●
Largo, Maryland ●

Rode achtbaan in themapark in Los Angeles, Californië, Verenigde Staten Amerika
Achtbaan in Busch Gardens Tampa Bay, Verenigde Staten Amerika

Busch Gardens

Één van mijn favoriete pretparken in Amerika is Busch Gardens. De parken staat bekend om de combinatie van dierentuin en pretpark. De dieren verblijven in mooie en hele ruime gebieden. En daar tussen vindt je toffe achtbanen en leuke attracties. Het is misschien niet de meest voor de hang liggende combinaties, maar het is echt onwijs tof!

Locaties:
● Williamsburg, Virginia
● Tampa Bay, Florida

Knott’s Berry Farm

Knott’s Berry Farm is voor veel mensen niet meteen het eerste pretpark in Amerika die bij hen op komt. Logisch, dat had ik ook. Maar het pretpark bestaat toch echt als sinds 1968. Het wordt vaak één van de eerste pretparken in Amerika genoemd. Knott’s Berry Farm kent veel familie vriendelijke attracties maar ook een aantal toffe achtbanen.

Locaties:
Los Angeles, Californië ●

Ingang themapark ik Los Angeles, Californië, Verenigde Staten Amerika
Achtbaan en reuzenrad in themapark Anaheim, Los Angeles, Californië, Verenigde Staten Amerika

Disneyland Anaheim

Last but not least; Disneyland Anaheim en Disney California Adventure Park. Beide parken staan helemaal in het thema van Disney. Disneyland is het park waar je alle bekende klassieke sprookjes voorbij ziet komen. Disney California Adventure Park komen vooral de films van Disney’s Pixar veel voorbij. In beide pretparken staan veel familie attracties en achtbanen.

Locaties:
● Anaheim (Los Angeles), Californië

De volledige lijst van álle pretparken in Amerika vindt je op Wikipedia.

Meer lezen over de Verenigde Staten? Bekijk de Verenigde Staten pagina vol informatie.

Deze blog is ontstaan uit eigen ervaring. In dit artikel wordt dan ook alleen een eigen persoonlijke mening en/of ervaring gedeeld.

Ik ben Mandy en 'A Bag Full of Maps' is mijn blog! Ik ben gek op reizen, fotograferen, concerten en festivals bezoeken, lekker eten, creatief zijn en schrijven over mooie plekjes. Lees hier meer over mij.

post a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.