Icon paspoort

Inspiratie

Icon pin

Reisblogs

Icon routes

Routes

Icon over mij

Over mij

Top
  >  Blogpost   >  6 Mooiste plekken van Arizona USA
Arizona USA: Landschap van Sedona en het Red Rock State Park, Arizona, Verenigde Staten Amerika

The Grand Canyon State ofwel Arizona USA is één van de mooiste en meest afwisselende steden van de Verenigde Staten van Amerika. Je kan vliegen naar de hoofdstad Phoenix of de staat aandoen tijdens een rondreis door het westen van Amerika.

Arizona zit bomvol mooie en bijzondere plekken. Tijdens mijn camperreis door deze staat kwam ik langs de mooiste plekken. Zo veel hoogtepunten in een reis van 1 week had zelfs ik niet verwacht. In deze blog heb ik een aantal van deze mooiste plekken van Arizona USA voor je verzameld.

Landschap van Red Rock State Park nabij Sedona, Arizona, Verenigde Staten Amerika

Red Rock State Park

Na het ophalen van de camper in Phoenix reed ik richting Sedona. Via de ‘scenic route’ reed ik door Red Rock State Park en stond ik binnen no-time oog in oog met het eerste mooie stukje natuur van Arizona USA. De rode rotsen zijn onmisbaar in het landschap. De blauwe lucht, de groene bomen en dan de rode rotsen zijn een prachtige combinatie. Wanneer je over de Red Rock scenic route rijdt kom je onderweg nog veel meer van dit soort mooie plekken tegen.

De beste uitvalsbasis voor een overnachting is Sedona. Vanuit Sedona ontdek je plekken als Chapel of the Holy Cross, Palatki Heritage Site, Devil’s Bridge Trail, Oak Creek Canyon en Cathedral Rock.

Monument Valley

Monument Valley staat bekend om het prachtige en bijzondere landschap. Dit uitgestrekte gebied van de Navajo indianen ligt op de grens van Arizona en Utah. Het gebied wordt veel gebruikt in films en het voelt dan ook alsof je in een westernfilm belandt bent.

De beste plaats om te verblijven is Monument Valley of Kayenta (40 minuten). Verblijf in Monument Valley is de absolute aanrader omdat je vanuit je hotel direct in het adembenemende landschap staat. Vanuit beide plaatsen bezoek je gemakkelijk bezienswaardigheden als West, East and Merrick Butte, rij je over de Valley Drive, geniet je van het uitzicht vanaf John Ford’s Point en Artist’s Point.

Landschap van Monument Valley, Arizona, Verenigde Staten Amerika
Uitzicht van de Grand Canyon, Arizona, Verenigde Staten Amerika

Grand Canyon

De bijnaam van Arizona USA is niet voor niks The Grand Canyon State. Het is het meest bezochte deel van de staat Arizona. Het meest bekende is de South Rim, dit is het meest toegankelijke deel van de canyon. De North Rim is minder bekend, maar niet minder mooi. De Grand Canyon loopt grofweg gezien vanaf Lake Powell tot Lake Mead.

Het beste om te overnachten is in Grand Canyon Village. Je zit dan direct in het nationale park en je kan zo gebruik maken van de gratis shuttlebussen naar de uitzichtpunten. Maar ook Tusayan (30 minuten) en Williams (60 minuten) liggen op een prima afstand.

Nabij de Grand Canyon South Rim kan je de vele uitzichtpunten bezoeken, of van/naar Williams de treinrit maken, wandelen naar de Havasu Falls en de Bright Angel Trail lopen.

Antelope Canyon

De Antelope Canyon bestaat uit twee slots; Lower en Upper. Beide zijn uitgesleten door water en modder. De Upper Canyon is zo’n 400 meter diep en staat bekend om de bijzondere lichtval rond het middag uur. Doordat de Upper Canyon een stuk toegankelijker is (ook voor kinderen) zitten deze tours sneller vol. Ook sta je vaak lang te wachten tot je de canyon in kan. Door de drukte is de tijd in de canyon kort.

De Lower Canyon is enkel bereikbaar via trappen en een smalle ingang tussen de rotsen. De Lower Canyon is een stuk rustiger maar welk moeilijker te bereiken. De canyon is niet minder mooi dan de Upper Canyon

Beide canyons zijn enkel te bezoeken als je een tour boekt. Deze zitten snel vol dus vroeg boeken is een aanrader en ter plaatsen is vaak weinig tot geen plaats meer. Reserveren kan via de website van Dixie Lower Antelope Canyon Tour.

Voor een overnachting is de plaats Page/Lake Powell en prima locatie. Vanaf hier is het slecht een paar minuten rijden naar de vertrek plaats van de canyon tours. Ook een bezoek aan de Horseshoe Bend is goed te combineren. Meer over de Horseshoe Bend lees je hieronder.

De stenen wanden van de Antelope Canyon, Arizona, Verenigde Staten Amerika
Stop aan de Route 66 bij Seligman, Arizona, Verenigde Staten

Route 66 / Seligman

Wie ken hem niet, de historische Route 66. Reis je door het westen van Amerika en vooral Arizona USA dan is een stop of een stukje rijden over de Route 66 een aanrader. De volledige route loopt van Chicago naar Los Angeles en doorkruist vrijwel heel de Verenigde Staten. Op veel delen is de oude weg vervangen voor een nieuwe snelweg, waardoor veel historie verloren is gegaan.

Maar in Arizona vindt je nog een deel van de originele weg. Tussen Seligman en Kingman. Deze route is te rijden van/naar Las Vegas – Grand Canyon of van/naar Sedona – Las Vegas / Grand Canyon. Welke route je ook rijdt in dit gebied, je kan dit stukje goed meenemen.

Hoewel veel mensen in Kingman stoppen voor een paar mooie Route 66 foto’s, raad ik je aan naar Seligman te gaan. Dit bijzondere plaatsje staat helemaal in het teken van de historische autoroute. Het lijkt en voelt alsof je even terug in de tijd stapt.

Overnachten is hier niet van toepassing. Onderweg kan je wel een leuke fotostop maken bij Hackberry General Store, waar je nog meer het écht Route 66 gevoel heb.

Horseshoe Bend

De Horseshoe Bend is een bekende toeristische plek. Toeristische of niet, je mag deze stop écht niet overslaan. Dit is namelijk dé plek waar de Colorado Rivier een bocht maakt in de vorm van een hoefijzer. Voor vele is het misschien wel het mooiste stukje rivier van West-Amerika. Vanaf de parkeerplaats loop je door het zachte rode woestijnzand naar het uitzichtpunt. Geniet van het uitgestrekte landschap terwijl je naar het uitzichtpunt loopt.

Overnachten nabij de Horseshoe Bend kan in Page/Lake Powell. Vanuit deze plaats kan je ook mooi de Antelope Canyon bezoeken. Hierboven lees je meer over de Antelope Canyon.

De Horseshoe Bend in Arizona, Verenigde Staten Amerika

Meer lezen over Arizona of de Verenigde Staten? Bekijk de Verenigde Staten pagina vol informatie.

Deze blog is ontstaan uit eigen ervaring. In dit artikel wordt dan ook alleen een eigen persoonlijke mening en/of ervaring gedeeld.

Ik ben Mandy en 'A Bag Full of Maps' is mijn blog! Ik ben gek op reizen, fotograferen, concerten en festivals bezoeken, lekker eten, creatief zijn en schrijven over mooie plekjes. Lees hier meer over mij.

post a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.