Icon paspoort

Inspiratie

Icon pin

Reisblogs

Icon routes

Routes

Icon over mij

Over mij

Top
  >  Blogpost   >  8 Mooiste nationale parken in West-Amerika
Mooiste Nationale Parken van Amerika op een rij

Er is geen land waar je zo veel afwisselende Nationale Parken vindt als de Vereningde Staten. In totaal heeft het land er maar liefst 62! Daarnaast vindt je er nog tal van andere mooie plekken in de natuur. Aan de westkust kan je er tijdens een rondreis per auto of camper meerdere bezoeken.

Ook nu worden er nog steeds Nationale Parken toegevoegd aan de lijst. Zo is het White Sands National Park in december 2019 toegevoegd. Wist je trouwens dat alleen de staat Californië al 8 nationale parken heeft?

In deze blog neem ik je mee naar de mooiste nationale park in West-Amerika. En omdat het er zo ontzettend veel zijn, heb ik de mooiste voor je op een rij gezet. Een volledige lijst van alle Amerikaanse nationale parken vindt je hier.


Yosemite

Yosemite is één van de meest bijzondere Nationale Parken. Je vindt er een enorme diversiteit wat het park zo bijzonder maakt. Wandel er door de bossen, droom weg in de valleien met watervallen en geniet van de gigantische bergen.

Het meest bekende punt in Yosemite is de Darn Wall ook wel bekend als El Capitan. Het is een gigantische rotswand die geliefd is onder de ervaren bergbeklimmers. Om een goede indruk te krijgen, kijk dan zeker de film Free Solo.

Zion

De Zion Canyon is een adembenemend mooie plek. Het is geschikt voor elke type reiziger. Of je nu natuurliefhebber bent, van wandelen houdt of een echte avonturier. In de Zion Canyon kan iedereen terecht!

Het is terecht een van de mooiste nationale parken van Amerika. De Zion Canyon is een explosie aan kleuren door de rode rotswanden. Maak een mooie wandeling langs de rivier, neem de gratis shuttle bus naar verschillende plekken in de Zion Canyon of huur fietsen.

Goed om te weten is dat de Zion Canyon geheel autovrij is. Vanaf het visitor center rijden gratis shuttle bussen de Zion Canyon in en kan je bij verschillende halte uitstappen en vanaf daar de prachtige natuur verkennen.Grand Canyon

Een andere bijzondere plek is de Grand Canyon. En de naam zegt het al, deze kloof is gigantisch! De North Rim van de Grand Canyon is erg rustig en minder toeristisch. Je vindt er minder uitzichtpunten en vrij weinig plekken om te overnachten.

De South Rim daarin tegen is een heel ander verhaal. In Grand Canyon Village staan veel hotels en campgrounds, een supermarkt, heb je tientallen uitzichtpunten en rijdt er een gratis shuttle bus. Als je met mij vraag moet je hier zijn, want hier zijn de uitzichten écht op zijn mooist.

Huur een fiets en ga al fietsend de uitzichtpunten af. Pak in de avond een shuttlebus naar één van de punten en geniet van een waanzinnige zonsondergang. De Grand Canyon zal je niet vervelen!

Joshua Tree

Een totaal ander nationaal park is Joshua Tree. Een woestijnachtig landschap waar je naast cactussen ook de bekende Joshua Tree vindt. Wandel door dit bijzondere natuurgeweld en ga ’s nachts sterren kijken. Het is er namelijk zó donker dat je met een beetje mazzel zelfs de melkweg kan zien!

Door de uitgestrekte woestijnvlaktes en de indrukwekkende rotsformaties doet het landschap van Joshua Tree soms een beetje buitenaards aan. Ontdek het zelf tijdens een mooie wandeling door het Nationale Park.Bryce Canyon

Ook Bryce Canyon is een van de mooiste nationale parken in West-Amerika. Je kan hier gemakkelijk een paar dagen vertoeven zonder je te hoeven vervelen. Bezoek de verschillende uitzichtpunten en geniet van het natuurgeweld en de panorama uitzichten.

Maak mooie wandelingen en ontdek zo nog meer bijzondere plekjes waar je met de auto niet zo snel zal komen. Bryce Canyon wordt gezien als één van de mooiste nationale parken van West-Amerika omdat het landschap zo uniek is. Overal waar je kijkt zie je de roestachtige rotsen uit de grond komen en het uitzicht domineren.

Capitol Reef

Indrukwekkende rotsen, diepe ravijnen en zandstenen; welkom in Capitol Reef! Dit nationale park in de staat Utah wordt relatief door weinig toeristen bezocht. Echter maakt dat het Nationale Park niet minder mooi. In tegenstelling juist! Door de rust kan je pas écht de natuur verkennen.

Een goede manier om Capitol Reef te verkennen is door de Scenic Drive te rijden. Deze autoweg slingert door het Nationale Park en brengt je naar de mooiste uitzichtpunten. Door de vele stops langs de weg kan je korte wandelingen maken en kom je zo op bijzondere plekken.Sequoia

Omring jezelf met torenhoge en eeuwenoude Sequoia bomen. Sommige bomen zijn zo breed dat je er met een auto doorheen kan rijden. Leuk om te weten is dat je hier de grootste bomen ter wereld vindt. Hierdoor voel je je piepklein als je naar de toppen probeert te kijken.

Maak een prachtige wandeling door het bos met eeuwenoude mammoetbomen en geniet van de diversiteit. Wist je trouwens dat de hoogste boom zo’n 83 meter hoog is en ruim 31 meter breed?!

Death Valley

De laatste in het rijtje met mooiste nationale parken van West-Amerika is Death Valley. En de naam zegt het al een beetje. Je vindt hier extreme droogte en de temperatuur kan wel oplopen tot boven de 50°C! Het staat ook niet voor niks bekend als de laagste, droogste en warmste plek van de Verenigde Staten.

Onderweg naar het Nationale Park vindt je stoffige kloven, zoutvlaktes en verlaten mijnstadjes. Het meest bekende punt in Death Valley is het Badwater Basin. Een grote zoutvlakte en het allerlaagste punt van de Verenigde Staten. Als je zomermaanden een koekenpan mee heb en een paar eieren kan je deze proberen te bakken in de hitte van Death Valley.


Meer lezen over West-Amerika? Bekijk de Verenigde Staten pagina vol informatie.

Deze blog is ontstaan uit eigen ervaring. In dit artikel wordt dan ook alleen een eigen persoonlijke mening en/of ervaring gedeeld.

Ik ben Mandy en 'A Bag Full of Maps' is mijn blog! Ik ben gek op reizen, fotograferen, concerten en festivals bezoeken, lekker eten, creatief zijn en schrijven over mooie plekjes. Lees hier meer over mij.

post a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.