Icon paspoort

Inspiratie

Icon pin

Reisblogs

Icon routes

Routes

Icon over mij

Over mij

Top
  >  Blogpost   >  Met de camper door Amerika: handige tips
Camper verhuurstation in Phoenix in Arizona, Verenigde Staten Amerika

Het reizen met de camper door Amerika is werkelijk fantastische! Je kan gaan en staan waar je wil, mooi gebonden aan een vaste route en je kan ter plaatsen alle kanten op. Maar voor het reizen met een camper door Amerika heb je wel iets meer voorbereiding nodig dan het reizen met een huurauto. Maar laat het je vooral niet tegenhouden, want een reis per camper door Amerika zal je nooit vergeten! In deze blog deel ik alle tips die je kan gebruiken bij boeken, voorafgaande aan de reis en tijdens je reis.

Goed om te weten bij het boeken

Bij het boeken van een camper moet je altijd goed kijken naar wat er wel en niet inbegrepen is. Sommige dingen zijn best prijzig en als je die ter plaatsen bij het ophalen nog moet betalen dan kan je nog voor hoge kosten komen te staan. Hieronder een aantal dingen waarvan je moet zorgen dat deze inbegrepen zijn;

  • Preparatiekosten: Deze kosten zijn bij vrijwel welke verhuurder inbegrepen. Het is een soort standaard pakket dat je afneemt om de camper gebruiksklaar te maken.
  • Persoonlijke uitrustingen: Een persoonlijke uitrusting is fijn om te hebben. Deze bestaat uit een kussen, deken, lakenpakket, handdoek en theedoek. Je kan dit natuurlijk ook van huis meenemen als je dat liever heb.
  • Camper uitrusting: Tenzij je misschien naast je persoonlijke uitrustingen ook nog borden, bekers, bestek, etc. wil gaan meesjouwen kan je er voor kiezen om geen Camper uitrusting te nemen. Maar dat is bijna onbegonnen werk. Een Camper uitrusting bestaat naast borden, bekers en bestek uit een zaklamp, pannen, bezem, vergiet en nog veel meer handig spullen die je in de camper kan gebruiken.
  • Mijlen: Er is niks minder fijn dan achteraf voor elke gereden mijl te moeten betalen. Dit kan heel snel onnodig oplopen in de kosten. Vooraf kan je vaak mijlenpakketten van 500 of 1000 mijl reserveren. Kijk naar jouw globale route om te zien hoeveel je hier van nodig heb. Kies liever voor te veel dan voor te weinig mijlen.
  • Lokale belastingen: Meestal zijn deze wel inbegrepen, maar controleer dit voor je definitief boekt. Per staat zijn de lokale belastingen in Amerika anders en zo kan je ineens weer een paar honderd dollar moeten voldoen bij aankomst.
  • Verzekering: Last but not least en zeker niet minder belangrijk; verzekeringen. Een aansprakelijkheidsverzekering en afkoop eigen risico zijn echt onwijs belangrijk om te hebben. Mocht er iets gebeuren, dan ben je goed verzekerd.

Heel de de camper op in de ene stad en lever je deze weer in in een andere stad? Dan heb je vaak te maken met achterlatingskosten. Kijk goed naar de kosten hiervan. Deze kunnen flink oplopen! Wil je het risico niet nemen om voor honderden dollars aan achterlatingskosten te moeten betalen, kies van voor dezelfde ophaal en inlever locatie.

Een aantal dingen die je extra kan bijboeken zijn; campingstoelen, campingtafel, fietsenrek, fietsen, eventueel vooruit betaalde kosten voor de generator

Camper in Zion, Utah, Verenigde Staten Amerika
Camper in Sedona, Arizona, Verenigde Staten Amerika

Voorbereiding voor het ophalen van de camper

Voor het ophalen van de camper dien je bij de meeste verhuurstations een aantal dagen voor het ophalen contact op te nemen om een ophaaltijd af te spreken. Probeer om zo vroeg mogelijk de camper op te halen zodat je er ook nog de hele dag van kan genieten. Een ophaaltijd wordt afgesproken zodat niet iedereen bij het eerste ophaalmoment de camper komt ophalen. Dan moeten andere mensen onnodig lang wachten, en dat vindt niemand leuk.

Bij het ophalen van de camper moet er vaak nog wat papierwerk ingevuld worden voordat je op pad mag. Bij veel grote verhuurstations gaat er een medewerker mee naar de camper die voor jou klaar staat om je nog een aantal dingen uit te leggen. Hoe werkt de generator, hoe vul je de vers watertank, hoe leeg je de vuilwatertank, hoe bestuur je de camper, etc. Wil je nog even een proefritje maken voor je echt de weg op gaat, dan is daar vaak genoeg ruimte voor.

Eenmaal alle uitleg gehad kan je de camper inruimen en op pad gaan! Tip: Ruim je camper voor vertrek in zodat je dit niet meer bij aankomst op de eerste camping hoeft te doen. Dan kan het ontspannen meteen beginnen! Én ga als je wegrijdt bij het verhuurstation als eerste langs de Walmart voor de eerste boodschappen. Heb je dat ook meteen gehad.

Hoe en wat tijdens de reis

Als je eenmaal op weg bent naar jouw eerste bestemming kan je vanuit daar verder gaan kijken waar je heen wil gaan. De meeste mensen hebben voor de eerste dagen al een idee waar ze heen willen maar laten de rest van de route open zodat ze dat ter plaatsen kunnen invullen.

Zelf had ik vrij kort de tijd en moest ik dus wel vooraf een route bedenken. Campings heb ik ter plaatse gedaan. En ja, dan kom je wel eens ergens waar het al vol is. Een hele belangrijke tip is om de campings in de nationale parken wel vooraf te boeken. Het is inderdaad zonde dat je dan al aan een paar dagen vast zit, maar anders zitten deze echt bomvol!

Ook aankomst voor 16:00 uur op een camping scheelt veel zoeken. Kom je later aan dan zijn de meeste plekken al vol en ben je genoodzaakt om op een hele simpele camping (soms zonder elektra en douchegebouw) te verblijven. Ook een hele ervaring, want dit overkwam mij voor de eerste overnacht!

Je krijgt al doende een feeling met hoe het reizen met een camper door Amerika werkt. Zo zocht ik de avond voor vertrek naar 3 campings op de volgende locatie. Niet alle campings hebben een online reservering/beschikbaarheid tool. Zat de ene vol bij aankomst, dan had ik alvast een andere op het lijstje staan. Meestal is er dan altijd wel 1 beschikbaar. Twijfel je gezien een populaire ligging, dan kan je de camping altijd even bellen. Mailen heeft vaak geen nut, daar krijg je weinig reactie op.

Uitzicht vanuit de camper op de Route 66, Arizona, Verenigde Staten Amerika
Camper met uitzicht op Lake Powell, Arizona, Verenigde Staten Amerika

Nog meer handige tips met de camper door Amerika

Er zijn nog 1001 tips voor het reizen met een camper door Amerika. De meest belangrijke heb ik hierboven uitgebreid beschreven. Hieronder vindt je nog een aantal kleine (maar super handige) tips voor jouw reis per camper door Amerika.

  • Probeer de douche en toilet in de camper alleen te gebruiken als het echt niet anders kan. Op de meeste campings zijn de sanitaire voorzieningen prima en zo hoef je het vieze klusje van de vies watertank legen niet te doen.
  • Houd rekening met een langere reistijd dan met een auto. Een camper gaat niet altijd heel erg snel en je bent dan langer onderweg. Neem de reistijd van Google Maps en gooi daar ongeveer 1 tot 2 uur bij op.
  • Rij geen lange afstanden. Ondanks dat je misschien extra reistijd incalculeert is het zonde van je dag. Pak liever korte afstanden en ga onderweg nog wat leuks doen zodat je er meteen een dagje weg van maakt.
  • Doe je boodschappen onderweg van A naar B. Zo hoef je niet weer de camper in te pakken om wat boodschappen te gaan halen. Eenmaal op de volgende camping aangekomen kan je meteen je stoeltje en tafeltje uitklappen en genieten.

Zelf maakte ik een rondreis per camper door Amerika met verhuurbedrijf Cruise Amerika. Bekijk hun website voor leuke aanbiedingen!


Meer lezen over de Verenigde Staten? Bekijk de Verenigde Staten pagina vol informatie.

Deze blog is ontstaan uit eigen ervaring. In dit artikel wordt dan ook alleen een eigen persoonlijke mening en/of ervaring gedeeld.

Ik ben Mandy en 'A Bag Full of Maps' is mijn blog! Ik ben gek op reizen, fotograferen, concerten en festivals bezoeken, lekker eten, creatief zijn en schrijven over mooie plekjes. Lees hier meer over mij.

post a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.