Icon paspoort

Inspiratie

Icon pin

Reisblogs

Icon routes

Routes

Icon over mij

Over mij

Top
  >  Blogpost   >  8x Lente fotospots in Nederland
Lente fotospots in Nederland

De lente is inmiddels in volle gang en ook ik ben er al een paar keer lekker met de fotocamera op uit geweest. Heerlijk met dat lentezonnetje op pad, wie wil dat nu niet?! In Nederland zijn er tal van toffe lente fotospots, de meest bekende plekken zijn toch wel voorzien van een goede dosis aan bloemen. Want lente associëren we namen met de bloei van bloemen.

In deze blog neem ik je mee naar een aantal van mijn favoriete lente fotospots. De meeste zullen in regio Flevoland zijn, gewoonweg omdat ik daar woon.

Als jij nog meer toffe plekken weet, laat ze vooral achter in een reactie voor andere lezers!


Kersenbloesem in Almere

Het begin van de lente zo rond half/eind maart staat de kersenbloesem in Almere weer in volle bloei. De precieze bloeitijd is niet te voorspellen, maar al een aantal jaar op rij is het half/eind maart. Hoewel de kersenbloesem in Amsterdam duizenden mensen trekt, is het in Almere een stuk rustiger. De mooie lanen met kersenbloesem vindt je aan de Siennastraat en Terracottastraat. Als je die eerste helemaal uitrijdt vindt je naar mijn mening het mooiste stukje.

Tulpenroute Dronten en Zeewolde

De Keukenhof en de regio Lisse is natuurlijk dé bollenstreek van Nederland. Maar wist je dat er op veel meer plekken bloemenvelden te vinden zijn? Elk jaar is er de Tulpenroute door Flevoland die je langs de mooiste velden brengt. De route is tegenwoordig allen te krijgen tegen betalen, maar je kan er ook gewoon naar toe rijden en op zoek gaan naar de velden. Heel moeilijk te vinden zijn ze niet omdat er héél veel landbouw is in de omgeving van onder andere Dronten.

Kijk even op Google Maps en rijd naar één van de boeren tussen wegen en je gaat er vrijwel gegarandeerd bloemenvelden vinden!Amsterdamse grachten

Een andere hele toffe lente fotospots zijn de grachten in Amsterdam. Deze worden in het voorjaar aangekleed met bloemen. Door te spelen met scherptediepte krijg je echt de meest fantastische foto’s! Én de grachten zijn vaak een stuk rustiger dan de andere plekken in Amsterdam.

Natuurpark Lelystad

Zodra de bomen weer groen kleuren is Natuurpark Lelystad een echte aanrader. In dit groot opgezette park vind je verschillende wilde dieren. Hun verblijven zijn groot, dus het kan zomaar zijn dat je niks tegen komt. Niet getreurd want langs de waterrand van de meren kan je veel insecten spotten. Een leuke lente fotospots voor wat later in het voorjaar.Keukenhof in Lisse

Ja, daar is ie! De Keukenhof mag natuurlijk niet ontbreken in het lijstje van lente fotospots in Nederland. Is er iets Hollandser dan de Keukenhof bezoeken? Voor fotografen is dit toch wel een toffe plek om veel mooie bloembollen in bloei te zien. Tip: ga niet tijdens de bloemencorso, ga op een werkdag (skip ook de woensdag), vermijd de schoolvakantie en ga in de ochtend. Zo geniet je het meeste tussen de drukte door.

Op de website van de Keukenhof vindt je van wanneer tot wanneer de bloembollen in bloei staan.

De dierentuin

De lente staat niet alleen in het teken van heel veel bloemen, maar ook van jonge dieren! In mei leggen alle vogels een ei, maar ook veel andere diersoorten krijgen kleintjes. Breng eens een bezoek aan de dierentuin om super leuke foto’s te maken van de kleintjes. Check vooraf op de website of sociale media van de door jouw gekozen dierentuin of er al jongen zijn en of ze al te zien zijn.Stadslandgoed de Kemphaan in Almere

Dit stadslandgoed net buiten het centrum van Almere is erg leuk om in de lente te bezoeken. De bomen en planten staan weer in bloei én grote kans dat je er lammetje gaat zien! Wandel door de groene omgeving, neem een kijkje bij Stichting Aap (voor zover dat zonder rondleiding kan) en geniet van de vele verschillende dingen die de Kemphaan te bieden heeft.

Nederlandse kust

Het gebeurt tegenwoordig steeds meer dat in het voorjaar de temperaturen al snel omhoog gaan. Een goed moment om de Nederlandse kust eens op de foto te zetten zonder al te veel mensen. Omdat nog niet veel mensen in het voorjaar richting de kust trekken kan jij er mooie foto’s maken van het strand, de zee en de duinen. En daarna plof je gewoon neer in een strandstoel in de zon met een drankje in je hand.Als jij nog meer toffe plekken weet, laat ze vooral achter in een reactie voor andere lezers!

Meer lezen over Nederland? Bekijk de Nederland pagina vol informatie.

Deze blog is ontstaan uit eigen ervaring. In dit artikel wordt dan ook alleen een eigen persoonlijke mening en/of ervaring gedeeld.

Ik ben Mandy en 'A Bag Full of Maps' is mijn blog! Ik ben gek op reizen, fotograferen, concerten en festivals bezoeken, lekker eten, creatief zijn en schrijven over mooie plekjes. Lees hier meer over mij.

post a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.