Icon paspoort

Inspiratie

Icon pin

Reisblogs

Icon routes

Routes

Icon over mij

Over mij

Top
  >  Blogpost   >  4 Kopenhagen tips voor een stedentrip
Kopenhagen tips: Gekleurde huizen in Nyhavn in Kopenhagen, Denemarken

De Deense hoofdstad Kopenhagen is een fantastische bestemming voor een stedentrip binnen Europa. Het is geen standaard bestemming voor een stedentrip, maar ik garandeer je dat je het er fantastische gaat vinden. Daarom heb ik de leukste Kopenhagen tips voor je verzameld in deze blog.

Ik vond vooral de gekleurde panden en combinatie van oude en nieuw erg verrassend. Dankzij deze fijne combinatie kan je onwijs veel leuke dingen zien en doen in Kopenhagen.

De leukste Kopenhagen tips:

Nyhavn

Nyhavn is dé plek waar zo een beetje iedereen die Kopenhagen bezoekt naar toe gaat. Daarom mag deze plek ook niet ontbreken in een lijstje met Kopenhagen tips. De kleurrijke huisjes langs de haven vol boten staan daarom ook op zo een beetje elke ansichtkaart die je maar tegen komt. En dat is ook niet zo gek. De kleurrijke haven staat bekend om de velen cafés, restaurants en terrassen. Heerlijk om op een zomerse dag te genieten van jouw stedentrip.

Boten in Nyhavn in Kopenhagen, Denemarken
Standbeeld van de Kleine Zeemeermin in Kopenhagen, Denemarken

Klein Zeemeermin

Het standbeeld van de Kleine Zeemeermin is toch wel een standbeeld dat veel bezoekers van Kopenhagen willen zien. Het is bijna het icoon van de stad. Het beeld is een eerbetoon aan de Deense sprookjes schrijver Hans Christian Andersen.

Het standbeeld is gemakkelijk te bereiken via Kastellet, een vijfhoekig fort omringt door water. De Kleine Zeemeermin is vaak een stuk kleine dan men in gedachten had, maar zeker een bezoek waard en daarom mag deze niet ontbreken tussen de Kopenhagen tips.

Amalienborg

Een ander leuke Kopenhagen tip is de wisseling van de wacht bij Amalienburg. Het is de plek waar de Deense Koninklijke familie woont. Het gebouw bestaat uit verschillende gebouwen rondom een plein. Ieder lid van de Koninklijke familie heeft hier een eigen huis/gebouw.

Dagelijks om 12:00u vindt de wisseling van de wacht klaar voor de ingang van Amalienburg. De wachters wissen hun wacht met een uitgebreid ritueel.

Wisseling van de wacht bij Amalieborg in Kopenhagen, Denemarken
Rosenborg Slot in Kopenhagen, Denemarken

Rosenborg Slot

Een mooie plek om de drukte te vermijden is Rosenburg Slot en de aangrenzende tuinen. Dit historische kasteel is gebouwd in renaissance stijl in 1605 als zomerpaleis van koning Christiaan IV. Al sinds 1838 is het een cultuurhistorische museum waar je dagelijks een bezoek aan kan brengen.

In de aangelegde tuin kan je in de zomermaanden heerlijk picknicken met uitzicht op het kasteel. Het is er vaak heerlijk rustig en dus een absolute aanrader om te doen tijdens jouw stedentrip in Kopenhagen.

Kaartjes voor een bezoek aan Rosenborg Slot koop je hier gemakkelijk online.

Frederikskerk

De Frederikskerk wordt ook wel de Marmeren Kerk genoemd. Je vindt deze mooie kerk iets ten westen van Amalienborg. De kerk kan je vanuit vele hoeken van de stad al zien staan. Een bezoek aan deze mooie kerk is dan ook erg leuk als je in de buurt bent van Amalienborg. De kerk heeft een koepel met een doorsnee van 31 meter. Dit maakt het de grootste koepel van Scandinavië en heeft wel iets weg van de koepel van het Vaticaan in Rome.

Frederikskerk in Kopenhagen, Denemarken
Klein Zeemeermin in Kopenhagen, Denemarken

En verder..

Er is natuurlijk nog véél meer te doen in een hoofdstad als Kopenhagen. Maar om deze in één blog te verwerken is iets te veel van het goede. De lijst met Kopenhagen tips wordt dan bijna eindeloos lang. Hieronder vindt je nog een paar tips om te doen als je genoeg tijd heb tijdens jouw stedentrip in Kopenhagen.

  • Ga winkelen in dé winkelstraat van Kopenhagen; Stoget. Het is de langste autovrije winkelstraat van Europa.
  • Bezoek Snarens Kvarter, de oudste wijk van de stad. Je vindt er tegenwoordig veel cultuur, theaters, cafés en restaurants.
  • Maak een mooie fietstocht langs de bekende bezienswaardigheden. Zo ontdek je de stad sneller als je weinig tijd heb.
  • Geniet van de sprookjes en attracties van Tivoli. Een stadspark vol met attracties midden in de hoofdstad.

Meer lezen over Kopenhagen of Denemarken? Bekijk de Denemarken pagina vol informatie.

Deze blog is ontstaan uit eigen ervaring. In dit artikel wordt dan ook alleen een eigen persoonlijke mening en/of ervaring gedeeld.

Ik ben Mandy en 'A Bag Full of Maps' is mijn blog! Ik ben gek op reizen, fotograferen, concerten en festivals bezoeken, lekker eten, creatief zijn en schrijven over mooie plekjes. Lees hier meer over mij.

post a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.