Icon paspoort

Inspiratie

Icon pin

Reisblogs

Icon routes

Routes

Icon over mij

Over mij

Top
  >  Blogpost   >  Instagram ‘best of nine’ 2021

Elk jaar blikken we massaal op Instagram terug op onze 9 beste foto’s. Ook dit jaar vragen we allemaal onze ‘best of nine’ foto’s op. Dit jaar besloot ik om ze niet alleen op Instagram te delen, maar ook op mijn blog samen met een terugblik op de foto.

Kijk en lees je mee met in Instagram best of nine 2021?


Efteling by night

Na lang sparen had ik eindelijk mijn nieuwe fotocamera bij elkaar. Slechts een paar dagen daarna ging ik een dagje naar de Efteling en natuurlijk moest de camera mee om hem uit te proberen. Na een paar super toffe en mooie foto’s maakte ik aan het einde van de dag deze foto. Efteling by night. En hoewel het nacht fotograferen iets totaal nieuws is, snap ik wel waarom deze foto in mijn Instagram Best of Nine staat.

Piraten verhalen

Afgelopen zomer konden we eindelijk weer wat meer op reis. Het was de zomer van mijn eerste solo reis en wel naar Disneyland Parijs. Deze foto maakte ik er op één van de heetste dagen. Met ruim 32 graden en geen wind was fotograferen in de zon geen pretje. Maar ik vindt de foto wel super tof geworden!That’s a wrap!

Ook deze foto uit Disneyland Parijs maakte ik tijdens mijn solo reisje. Na een serie foto’s op mijn Instagram was dit de laatste van de reeks. We heel toepasselijk was de tekst “That’s a Wrap!” die je bij de uitgang van Walt Disney Studio’s vindt. Grappig dus dat deze mijn Instagram Best of Nine heeft gehaald.

Pardoes en het Paleis der Fantasie

Deze foto is stiekem al wat ouder maar ik vond hem in mijn Adobe Lightroom archief en vroeg me af waarom ik deze nooit eerder heb gedeeld. Destijds was het redelijk druk met gezinnen die met Pardoes op de foto wilde voor het Paleis der Fantasie. Na even geduldig wachten zag Pardoes me staan en kreeg ik de kans om deze foto te maken. Tof om te zien dat een oudere foto dus ook de Instagram Best of Nine kan halen.Amsterdam by night

Met mijn nieuwe fotocamera ben ik aan het ‘oefenen’ om nachtfoto’s te maken. Begin december ging ik na het werk de Amsterdamse binnenstad in om Amsterdam by Night vast te leggen. Hoewel dat op de grachten iets minder goed ging, ging het op Damrak echt fantastische goed. Iets meer licht en vrijwel stil water zorgde voor deze super toffe foto! Heel blij dus dat deze mijn Instagram Best of Nine heeft gehaald.

Een zomerse selfie

Selfies.. ik ben er geen held in en dat heeft een reden. Maar na 30 kilo afvallen vond ik het tijd voor een nieuwe zomerse selfie. En ik sta dus versteld dat deze mijn Instagram Best of Nine heeft gehaald. Misschien dat de 2e foto van deze carrousel de reden was. Dat was namelijk een voor en na foto van hoe ik ben veranderd in 1 jaar tijd.

Benieuwd naar deze foto? Bekijk hem hier.De magie van Disneyland Parijs

Opvallend dat er zo veel themapark foto’s de Instagram Best of Nine hebben gehaald. De andere reisfoto’s uit Italië hebben het niet gehaald. Maar deze vrolijke foto uit Disneyland Parijs is ook wel erg kleurrijk. Ik maakte hem tijdens mijn eendaags bezoek aan het park in Juli. We konden weer en besloten gewoon 1 dag op en neer te rijden. Noem ons gek, maar je moet toch was als reizen weer wat meer kan!

Fotograferen in Dierenpark Amersfoort

Als verre reizen naar bijzondere bestemmingen dan nog niet kan, dan gaan we gewoon op zoek naar de dieren in de dierentuin. Op een woensdag middag ging ik naar DierenPark Amersfoort waar ik lekker met een fotocamera in mijn hand door het park liep. Een van de foto’s die ik maakte was deze haarscherpe foto van een giraffe. Leuk dat deze de Instagram Best of Nine heeft gehaald want giraffes zijn stiekem wel één van mijn favoriete dieren.Winterse sfeer in de Efteling

De laatste in het rijtje van mijn Instagram Best of Nine foto’s is deze kerstachtige foto uit de Efteling. Gemaakt in het sprookjesbos, maar op de een of andere manier door de kleuren heeft deze foto een echte kerstsfeer. Het was nog nét geen Winter Efteling anders had ik de sfeer op de foto wel kunnen begrijpen. Zo zie je maar weer dat je in het najaar zo veel verschillende sferen in één themapark kan vastleggen!

Deze blog is ontstaan uit eigen ervaring. In dit artikel wordt dan ook alleen een eigen persoonlijke mening en/of ervaring gedeeld.

Ik ben Mandy en 'A Bag Full of Maps' is mijn blog! Ik ben gek op reizen, fotograferen, concerten en festivals bezoeken, lekker eten, creatief zijn en schrijven over mooie plekjes. Lees hier meer over mij.

post a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.