Icon paspoort

Inspiratie

Icon pin

Reisblogs

Icon routes

Routes

Icon over mij

Over mij

Top
  >  Blogpost   >  Hotspots in Amsterdam; beste plekken om te fotograferen
Hotspots van Amsterdam; Grachten in Amsterdam, Nederland

Amsterdam is niet alleen een heerlijke stad om te winkelen maar het barst ook van de toffe hotspots. Je vindt deze in veel verschillende stadsdelen die Amsterdam kent. Elk deel heeft zijn eigen sfeer, bezienswaardigheden en dus ook hotspots in Amsterdam. Vooral als liefhebben van fotografie zijn deze hotspots in Amsterdam een bezoek waard. Daarom heb ik in deze blog een aantal leuke hotspots in Amsterdam verzameld waar je als fotograaf heerlijk los kan gaan!

Alles over dé Amsterdamse dierentuin Artis lees je hier.

Foodhal de Hallen in Amsterdam, Nederland

De Hallen

Deze oude tramremise is inmiddels omgebouwd tot levendig centrum van stadsdeel West. Naast de altijd gezellige foodhal vindt je hier boetiek winkeltjes waar veel hand gemaakte items verkocht worden. Het is een plek waar je gezien wil worden en waar je een hele fijne sfeer vindt. Om mooie foto’s te maken raad ik je aan om vroeg op de dag te gaan. Zo rond de middag en namiddag kan het hier ontzettend druk worden.

Hortus Botanicus

Hortus Botanicus is de botanische tuin die je midden in de binnenstad van Amsterdam vindt. Aan de Plantage Middenlaan vindt je meer dan 60.000 verschillende soorten tropische planten en bomen. In deze groene oase maak je de mooiste foto’s. Hortus Botanicus is een echt hotspots in Amsterdam. De laatste jaren is het erg populair aan het worden onder alle leeftijden.

Hortus Botanicus in Amsterdam, Nederland
NDSM Werf in Amsterdam, Nederland

NDSM-werf

Als je een toffe plek zoek met een industriële sfeer dan is de NDSM werf de plek waar je moet zijn. Je vindt hier veel mooi graffiti werk, een ruige look en behoort absolute in het lijstje van hotspots in Amsterdam. Naast de vele fotolocaties worden er ook veel evenementen en feesten georganiseerd. Mocht je dus een dagje fotograferen plannen op de NDSM werf, check dan vooraf even of er geen evenementen zijn.

De grachten

De Amsterdamse Grachten mogen natuurlijk niet ontbreken tussen de hotspots in Amsterdam. De Grachtengondel staat niet voor niks op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Hoewel je zou denken dat het er ontzettend druk met toeristen is, is het stiekem meer de plek waar je bijna geen toeristen gaat vinden. De grachten zijn heerlijk rustige (vooral in de ochtend). Geniet van de mooie panden, de sfeer van de voorbij komende bootjes en de vele fijne plekjes. Bekijk vooral online waar je de mooiste plekken vindt, anders blijf je rondjes lopen.

Brouwersgracht in Amsterdam, Nederland
Herfst in het Amsterdamse Bos, Nederland

Amsterdamse Bos

Een heel andere plek is het Amsterdamse Bos. Dit grote natuurgebied vindt je tussen Amsterdam, Amstelveen en Schiphol. Het is een heerlijk plek om elk seizoen van het jaar te bezoeken. In het voorjaar staan de bloesembomen in de Japanse tuin in bloei, worden er geitjes geboren op de geitenboerderij en in de herfstmaanden kan je er prachtige herfst foto’s maken.

A’dam Lookout

Ben je niet bang voor een beetje hoogte? Bezoek dan de A’dam Lookout bovenop de A’dam Toren. Vanaf hier heb je een waanzinnig mooi uitzicht op Amsterdam Noord, de Amstel en de oude binnenstad. Om het helemaal avontuurlijk te maken kan je voor een paar euro extra lekker op deze hoge hoogte schommelen. Wie durft?

Kaartjes voor een bezoek aan de Adam Lookout koop je gemakkelijk en snel online.

Adam Toren en Eye Museum aan de Amstel in Amsterdam, Nederland
Rijksmuseum in Amsterdam, Nederland

Rijksmuseum

Het gebouw van het Rijksmuseum mag niet ontbreken in de lijst met hotspots in Amsterdam. Ook al ben je geen liefhebber van museum of vindt je en museum bezoek simpelweg gewoon niet leuk, dan is het nog steeds een bezoek waard. Je vindt het Rijksmuseum aan het Museumplein en is het grootste gebouw. In de wintermaanden staat hier vaak een gezellige schaatsbaan waar je leuke winter foto’s kan maken (vooral in de avond met de gezellige lampjes) en in de zomermaanden kan je hier heerlijk ontspannen en het imposante gebouw op de foto zetten.

Meer lezen over Amsterdam of Nederland? Bekijk de Nederland pagina vol informatie.

Deze blog is ontstaan uit eigen ervaring. In dit artikel wordt dan ook alleen een eigen persoonlijke mening en/of ervaring gedeeld.

Ik ben Mandy en 'A Bag Full of Maps' is mijn blog! Ik ben gek op reizen, fotograferen, concerten en festivals bezoeken, lekker eten, creatief zijn en schrijven over mooie plekjes. Lees hier meer over mij.

post a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.