Icon paspoort

Inspiratie

Icon pin

Reisblogs

Icon routes

Routes

Icon over mij

Over mij

Top
  >  Blogpost   >  4x Gratis doen in Zurich
Lindenhof uitzicht in Zürich, Zwitserland

Het is misschien niet de eerste stad waar je aan denkt om te bezoeken, maar Zürich is super tof. De grootste stad van Zwitserland en het financiële hart van het land. Vaak zijn financiële steden niet zo spannend, maar Zürich is dat dus wel. Er is veel te zien en doen, maar door de hoge prijzen ga je dat best in je portemonnee voelen. Daarom is het fijn dat er ook nog dingen zijn om gratis te doen.

Meer van Zürich

Het meer van Zürich is ruim 40 kilometer lang en is ontstaan uit een gletsjer. Het waren is hierdoor ook ontzettend helder en blauw. Aan het meer vindt je veel steden waaronder ook Zürich. Vanuit de stad loop je zo naar het meer toe. Je kan een mooie wandeling maken met uitzicht op de bergen, je kan naar één van de stranden en een verfrissende duik nemen in het water of gewoon op een bankje genieten.

Er gaan verschillende boottochten het meer op, maar deze kan je niet gratis doen in Zurich. Meer over boottochten vindt je op My Switserland.

Lindenhof

Het Lindenhof is een soort stadspark dat je boven op één van de heuvels van Zürich vindt. Vroeger stond hier een Romeins kasteel met uitzicht op alle hoeken van de stad. Je vindt hier dan ook ee fantastisch mooi uitzicht.

Kom je hier in de ochtend dat is het er lekker rustig. Ga op een bankje zitten en geniet van het uitzicht en de rust. In de middag is het hier vaak een stuk drukken omdat veel reizigers het uitzicht van de stad opzoeken.

Grossmünster

Aan de oevers van de rivier vindt je de meest bekende kerk van Zürich; Grossmünster. De twee hoge torens zie je vanuit alle hoeken van de stad. De kerk is gratis te bezoeken.

Wil je de torens beklimmen? Dat kan! De uitzichtpunt is met 187 treden te bereiken.vanaf daar heb je een mooi uitzicht over de stad, het meer en de bergen. Voor het beklimmen van de toren betaal je een klein bedrag.

Bahnhofstrasse

De Bahnhofstrasse is de hoofdstraat van Zürich en zo’n 1,5 kilometer lang. De straat doorkruist de binnenstad en isnde duurste winkelstraat ter wereld. Geloof me dat je hier niet veel geld gaat uitgeven, daarom staat de Bahnhofstrasse in het lijstje met gratis doen in Zurich.

Je vindt hier winkels van de grote en vooral dure merken als Dior, Louis Vuitton, Gucci, Chanel, Prada en Cartier. Naast dat het de duurste winkelstraat is, is het ook de mooiste. Dus ga zeker even een kijkje nemen! Windowshoppen it is!

Fietsen door Zürich

Op veel plaatsen in de stad kan je helemaal gratis fietsen huren. Op verschillende plekken in de stad, waaronder de Hauptbahnhof, kan je de fietsen ophalen. Te fiets kan je net even wat meer van de stad ontdekken dan te voet. Maar een mooie fietstoch langs de oevers van het meer en ontdek zo alle mooie plekjes. Hoe verder af je van Zürich fietst, hoe rustiger en mooier het wordt.

Wil je de fietsen in de avon gebruiken van betaal je CHF 10,-.

Meer lezen over Zürich? Bekijk de Zwitserland pagina vol informatie.

Deze blog is ontstaan uit eigen ervaring. In dit artikel wordt dan ook alleen een eigen persoonlijke mening en/of ervaring gedeeld.

Ik ben Mandy en 'A Bag Full of Maps' is mijn blog! Ik ben gek op reizen, fotograferen, concerten en festivals bezoeken, lekker eten, creatief zijn en schrijven over mooie plekjes. Lees hier meer over mij.

post a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.