Icon paspoort

Inspiratie

Icon pin

Reisblogs

Icon routes

Routes

Icon over mij

Over mij

Top
  >  Blogpost   >  Fotografie tips voor Disneyland Parijs
Doornroosje in Disneyland Parijs, Frankrijk

Disneyland Parijs, voor de één is het een eenmalige droom die werkelijkheid wordt en de ander bezoekt het park regelmatig. Wat voor jou ook geldt, je wil tijdens jouw bezoek natuurlijk de mooiste plekjes vastleggen. Tijdens mijn verschillende bezoeken aan de Disneyland Parijs parken heb ik inmiddels de tips & tricks ontwikkeld om de mooiste foto’s te maken van de mooiste plekjes! En omdat ik iedereen een mooi foto verslag gun, deel ik in deze blog de meest belangrijke plekjes, foto spots en de dingen die je wel en niet moet doen.

De mooiste fotografie plekjes in het park

De Disneyland Parijs parken kennen veel mooie plekjes om foto’s te maken. Of het nu een groepsfoto, een selfie of gewoon een mooie foto is. Hieronder heb ik de mooiste voor je opgesomt;

Disneyland Parijs kasteel: dé eyecatcher van de parken in Parijs mag je natuurlijk niet missen. De meeste mensen maken de foto recht van voren. maar maak deze ook eens vanuit een andere hoek.

Phantom Manor: op dagen met mooi weer lijkt de zon altijd van achter het Phantom Manor huis te komen. Door een foto met tegenlicht te maken wordt het huis nóg een stukje spannender dan de attractie al is.

Big Thunder Mountain: hét bekende punt in Frontierland, maar maak deze foto niet vanaf het vertrekpunt van de Mesa Riverboat. Probeer deze eens te maken vanaf de andere kant bij de Frontierland Playground.

Standbeeld Walt Disney: in het Walt Disney Studio’s park vindt je het standbeeld van Walt Disney. Deze is niet te missen als je door de Front Lot het park in loopt. Probeer de foto eens te maken vanaf schuin onder, dan heb je veel minder andere dingen in je beeld en wordt de foto super tof!

Ratatouille: op het plein voor de Ratatouille attractie staat een fontein, als je een beetje een goede hoe vindt kan je de muizen in de fontein samen met het grote bilboard van de attractie op de foto zetten. Schuif iets en je kan in plaats van het bilboard van de attractie het bilboard van Gusteau’s boven het restaurant op de foto zetten.

Kasteel van Doornroosje in Disneyland Parijs, Frankrijk
Standbeeld van Walt Disney in Disneyland Parijs, Frankrijk

Waar vindt je welke Disney figuren?

In zowel het Disneyland Parijs park als Walt Disney Studio’s vindt je veel verschillende Disney figuren. Je kan er mee op de foto of vanaf de zijlijn foto’s van hen maken. Qua personage wil het nog wel eens verschillen welk Disney figuur er staat. Hieronder de fotostop en wie je hier meestal kan vinden;

Walt Disney Studio’s:

Front Lot plein: Goofy
Animagique Theater: Sully
Toon Town: Mickey, Woody, Buzz of Jessy
Ratatouille: heel soms kan je hier Remy spotten
Production Countard: afwisselend Marvel superhelden
Animation Academy: Olaf

Disneyland Parijs park:

Main Street treinstation: Mickey, Minnie, Goofy, Pluto, Kabbel en Babbel
Main Street: Donald, Katrien of Minnie en Goofy
Casey’s Corner: Stitch of Winnie the Pooh
Plaza Gardens: Eeyore of één van de andere Winnie the Pooh personages
Cowboy Cookout: Mickey en Minnie
Colonel Haïti: Rafiki, Kabbel en Babbel en een enkele keer King Louis
Pirates of the Caribbean: Jack Sparrow
Mickey Mouse theater: Mickey
Prinsessen Pavilion: hier vindt je per keer twee afwisselende prinsessen
Mad Hatter’s Tea Cups: verschillende personages uit de Alice in Wonderland film
Small World: Pinokkio en Gepetto
Café Hyperion: de personages uit Star Wars

Naast deze fotospots kan er ook zo maar een nieuwe fotospot gecreëerd worden. Zo zag ik Peter Pan en Wendy in Adventureland en loopt Kaptein Haak ook wel eens door dit deel van het park. Je weet op een dag nooit wie je tegen gaat komen! Daarnaast zijn de parades ook een goede manier om meerdere Disney figuren te spotten.

Wist je trouwens dat in de Disneyland Parijs app ook de fotospot met Disney figuren staat vermeld? Je vindt ze gemakkelijk met de tijden dat er Disney figuren zijn, zo loop je ze zeker niet mis!

Peter Pan in Disneyland Parijs, Frankrijk
Ariel tijdens de parade in Disneyland Parijs, Frankrijk

Wat mag wel en vooral niet doen?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen; nee er zijn geen strikte regels omtrent het fotograferen in Disneyland Parijs. Maar er zijn wel dingen die wel of juist niet gewaardeerd worden.

Wat wel mag:

Eigenlijk mag je omtrent fotograferen in Disneyland Parijs héél veel. Zo mag je bij de hotels foto’s maken, je heb natuurlijk niet overal toegang tot tenzij je in het hotel verblijf. Maar een bezoek aan de lobby mag zeker.

Foto’s maken van Disney figuren bij de fotospots en tijdens de parade mag zeker. Ga lekker los en schiet 1001 foto’s!

Ook is het niet verboden om foto’s te maken van de decoratie, attracties en andere details in het park. Uiteraard zijn de details en achter de schermen dingen wel verboden, maar daar kan je als gewone bezoeker ook niet komen.

Wat je vooral niet moet doen:

Cast Members/personeel: Je mag niet zonder toestemming foto’s maken van de cast members (personeel). Het kan natuurlijk zijn dat je een algemene foto maakt en daar een cast member op staat, dat is natuurlijk geen probleem. Maar echt bewust een foto maken van en cast member mag je niet doen wegens privacy. Als je dat wel wil of je wil met één van hen op de foto vraag het dan, de meeste vinden dat super leuk!

Voordringen: Leuk dat jij een foto wil maken van een Disney figuur, een attractie of de parade maar voordingen is echt onacceptabel. Wacht tot je moment met een Disney figuur of ga desnoods in de rij staan. In plaats van dan op de foto te gaan vraag je gewoon om een mini fotoshoot. Voor de parade: ga op tijd langs de kant staan en bedenk vooraf waar je wil gaan staan. Zo kan je op de eerst rij (de stoeprand) zitten en heb je niemand voor je.

Zicht belemmeren: Naast voordringen is het zicht belemmeren van andere die foto’s maken of staan te genieten is ook iets wat je niet moet doen. Ga bij een parade bijvoorbeeld op de stoeprand zitten, zo zit je op de eerste rij, heb jij vrij zicht en kunnen de mensen achter je ook nog genieten en foto’s maken.

Andere bezoekers: Denk aan de privacy van andere bezoekers. Net zoals bij de cast members maak je niet zonder te vragen een foto van iemand. Ook als je bij de Disney figuren staat te wachten om een foto te maken, maak de foto’s dan tussen het wisselen van de andere bezoekers door. Dus als de ene bezoeker weg loopt en voordat de andere bezoeker aan komt lopen kan je gerust je foto’s maken. Soms duurt het wat langer voor je een goede foto heb, maar zo heb je voor jezelf geen storende mensen op je foto én behoud je de privacy van andere bezoekers.

Het Disneyland Hotel in Parijs, Frankrijk

Meer lezen over Disneyland Parijs? Bekijk de Disneyland Parijs pagina vol informatie.

Deze blog is ontstaan uit eigen ervaring. In dit artikel wordt dan ook alleen een eigen persoonlijke mening en/of ervaring gedeeld.

Ik ben Mandy en 'A Bag Full of Maps' is mijn blog! Ik ben gek op reizen, fotograferen, concerten en festivals bezoeken, lekker eten, creatief zijn en schrijven over mooie plekjes. Lees hier meer over mij.

post a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.