Icon paspoort

Inspiratie

Icon pin

Reisblogs

Icon routes

Routes

Icon over mij

Over mij

Top
  >  Blogpost   >  Fotograferen in de Flevopolder
Flevopolder; Tulpenvelden van Lelystad, Flevoland, Nederland

Flevoland, de jongste en kleinste provincie die we hebben in Nederland. Ondanks dat je er niet heel veel plaatsen vindt, kan je er genoeg leuke dingen doen en mooie plekjes ontdekken. Zo kan je er genieten van de natuurgebieden van Flevoland en de steden ontdekken die stuk voor stuk anders zijn. In deze blog heb ik de mooiste plekjes voor je verzamelt waar je als fotograaf terecht kan. Want wist jij dat de Flevopolder ook hele mooie tulpen/bloemen velden heeft? Je leest het allemaal hieronder!

Tulpenvelden

De meeste mensen trekken in het voorjaar richting Lisse en de Keukenhof om de tulpen/bloemen velden te zien. Elk jaar weer is het er onwijs druk en wordt je bijna omvergereden door de tientallen bussen vol toeristen. Voor een meer rustigere plek om de tulpen/bloemen velden te fotograferen kan je het beste naar de Flevopolder gaan. Rondom Lelystad, Dronten en Emmeloord vindt je hier tientallen gekleurde velden die in het voorjaar in bloei staan. Het is er een stuk rustiger en je kan alle tijd nemen foto’s te nemen.

Elk jaar is er een Tulpenroute in de Flevopolder langs de velden in Dronten en Emmeloord. Dankzij een vooraf vastgestelde route kom je langs de mooiste velden. En zijn routes voor fietsers, wandelaars en om met de auto te rijden. Op enkele plekken vindt je ook een speciale pluktuin, dit zijn de enige plekken waar je vaak gratis bloemen mag plukken. De andere velden zijn makkelijk te betreden maar absoluut niet de bedoeling om bloemen te plukken. De boer vindt het vaak prima als je op het land staat om foto’s te maken, maar ga niet tussen de bloemen staan. Dit wordt namelijk minder gewaardeerd!

Tulpenvelden bij Dronten, Flevoland, Nederland
Tulpenvelden van Lelystad, Flevoland, Nederland
Bloemen velden van Dronten, Flevoland, Nederland

Schokland

Schokland was voorheen een eiland in de Zuiderzee. Maar door de drooglegging van de Noordoostpolder is het tegenwoordig onderdeel van de provincie Flevoland. Dit stukje staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Je vindt hier voormalige visserswoningen, een kerk en een bijzonder stukje natuur. In het Schokkerbos vindt je veel vogels, paddenstoelen en vlinders. Elk seizoen heeft zo zijn eigen sfeer en daarom is Schokland het hele jaar leuk om te bezoeken.

Wandel of fiets door het gebied en bezoek de prachtige stukjes natuur om vast te leggen.

Schokland, Flevoland, Nederland
Huizen van Schokland, Flevoland, Nederland

Orchideeënhoeve

De Orchideeënhoeve is veel meer dan alleen een plek vol orchideeën. Je vindt er namelijk ook veel dieren en andere mooie en bijzondere planten en bloemen. Wandel door de tropische omgeving, geniet van de vlindertuin, ga lunchen in de bloementuin en breng een bezoek aan dieren als stokstaartjes, flamingo’s, lori’s, alpaca’s en nog véél meer.

Een dagje naar de Orchideeënhoeve is voor fotografen een mooie plek om bij slecht weer binnen foto’s te maken. De afwisseling tussen bloemen, planten en dieren is erg leuk. Een aanrader is wel om op een werkdag te gaan. Omdat het erg geliefd is onder gezinnen met kinderen kan het hier in het weekend en op woensdag middag erg druk worden. Wil je rustig fotograferen, kies dan voor een andere werkdag.

Kaartjes voor een bezoek aan de Orchideeënhoeve kan je ter plaatste aan de kassa kopen, of koop je gemakkelijk online!

Waterval van de Orchideeënhoeve, Luttelgeest, Nederland
Orchidee van de Orchideeënhoeve, Luttelgeest, Nederland
Vlindertuin van de Orchideeënhoeve, Luttelgeest, Nederland

Meer lezen over Flevoland of Nederland? Bekijk de Nederland pagina vol informatie.

Deze blog is ontstaan uit eigen ervaring. In dit artikel wordt dan ook alleen een eigen persoonlijke mening en/of ervaring gedeeld.

Ik ben Mandy en 'A Bag Full of Maps' is mijn blog! Ik ben gek op reizen, fotograferen, concerten en festivals bezoeken, lekker eten, creatief zijn en schrijven over mooie plekjes. Lees hier meer over mij.

post a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.