Icon paspoort

Inspiratie

Icon pin

Reisblogs

Icon routes

Routes

Icon over mij

Over mij

Top
  >  Blogpost   >  Fietsen in Praag
Fietsen in Praag: Uitzicht op de stad Praag, Tsjechië

Tijdens één van mijn bezoeken aan Praag ging ik samen met een gids op pad om de stad te ontdekken. Normaal doe ik vrij veel te voet, maar dit keer ging ik fietsen in Praag. Ben je voor het eerst in Praag dan is deze fietstocht met gids erg leuk omdat je veel van de stad leert. Als je als eens in Praag bent geweest kan je deze fietstocht ook prima zelf doen.

Rondom Old Town Square vindt je verschillende fietsverhuurbedrijven. Vrijwel allemaal bieden ze fietstochten met gids aan of verhuren ze losse fietsen. Indien je er voor kiest om zelf op pad te gaan raad ik je aan om altijd een verzekering af te sluiten. Deze kosten vaak maar een paar euro en kunnen een hoop ellende besparen als je fiets kapot gaat of gestolen wordt als je deze even parkeert.

Zet voor je vertrek onderstaande dikgedrukte straatnamen alvast in Google Maps, zo weet je zeker dat je niet verdwaalt.

Route om te fietsen in Praag

Old Town Square in Praag, Tsjechië

Startpunt: Old Town Square

Omdat de meeste fietsverhuur bedrijven zich rondom Old Town Square bevinden is dit ook een fijn startpunt. Je kan hier voor je vertrek nog even een bezoek brengen aan de Astronomische klok en de Týnkerk. Fiets door de duurste winkelstraat van Praag; Pařížská in noordelijke richting en fiets langs de rivier de Moldau naar de Hlávka’s Bridge. Steek hier de rivier over en zo fiets je makkelijk Letná Park in.

Stop 1: Letná Park

Wanneer je aankomt in Letná Park maakt het niet zo veel uit welke route je neemt. Zolang je in oostelijke richting fiets kom je vanzelf langzaam bij het Kathedraal van Praag uit. Een aantal mooie stop om te maken zijn:

Bruselský pavilon
Prague Metronome
Kramář’s Villa

Bruggen over de Moldau in Praag, Tsjechië
Binnenkant Kathedraal van Praag, Tsjechië

Stop 2: Kathedraal van Praag

Bij de ingang van het kasteelcomplex wordt je bagage gecontroleerd. Je kan hier je fiets parkeren en te voet het kasteelcomplex in gaan. Bezoek de kathedraal van Praag. Houd er rekening mee dat er een wachtrij kan staan om naar binnen te gaan. Maar eenmaal binnen wordt je getrakteerd op een prachtig glas in lood werk.

Op de binnenplaats vindt elk uur de wisseling van de wacht plaats. Om 12:00 uur is de grootste wisseling. Vanaf de 2e verdiepingen van het paleis worden de wachters afgewisseld onder begeleiding van trompetten en trommels.

Stop 3: Kampa Park

Fiets vervolgens via de steile straten naar beneden naar de oevers van de Moldau. Je vindt het stadspark Kampa Park. In het park worden regelmatig evenementen gehouden waar je gratis naar toe kan. Zo vindt hier elk jaar in september het wijnfestival waarbij de nieuwe wijnoogst wordt gevierd. Je kan verschillende wijnen proeven en er worden veel optredens gegevens met traditionele dans en muziek.

Vanaf Kampa Park fiets je naar de Karelsbrug. De brug zal te druk zijn om fietsend over te steken, maar het is prima om dit lopend te doen. Aan de andere kant van de brug fiets je gemakkelijk door naar Old Times Square waar je fietstocht weer eindigt.

Kathedraal van Praag, Tsjechië

Fietsen in Praag met gids? Bekijk de website van Baja Bikes om te fietsen in Praag met Nederlandse gids.

Meer lezen over Praag of de Tsjechië? Bekijk de Tsjechië pagina vol informatie.

Deze blog is ontstaan uit eigen ervaring. In dit artikel wordt dan ook alleen een eigen persoonlijke mening en/of ervaring gedeeld.

Ik ben Mandy en 'A Bag Full of Maps' is mijn blog! Ik ben gek op reizen, fotograferen, concerten en festivals bezoeken, lekker eten, creatief zijn en schrijven over mooie plekjes. Lees hier meer over mij.

post a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.