Icon paspoort

Inspiratie

Icon pin

Reisblogs

Icon routes

Routes

Icon over mij

Over mij

Top
  >    >  Frankrijk

Frankrijk

Waarom op reis naar Frankrijk?

Al jaren bezoeken wij Nederlanders de Zuid Franse kust en andere mooie regio’s. Maar Frankrijk heeft veel meer te bieden! Naast de prachtige hoofdstad Parijs ken het land nog verschillende andere mooie steden als Lille, Marseille, Bordeaux, Nice en Staatsburg. Ook de regio’s als de Franse Alpen, Provence en Brentagne zijn een bezoek meer dan waard.

Een rondreis door Frankrijk maken is dan ook iets wat je zeker weten kan doen. Combineer de grote steden met de mooiste natuur gebieden. Geniet van mooie bezienswaardigheden en oneindig mooie kustplaatsen en bergdorpjes.

Wist je dat..

  • Er een eindeloos lange gangenstelsel (Catacombe) onder Parijs ligt?
  • Frankrijk ruim 270 vierkante kilometer gletsjers heeft?
  • Je de lange rij van het Louvre kan vermijden via een geheime ingang bij het metrostation?
  • De Eiffeltoren al 125 jaar het symbool van Parijs is?
  • Er jaarlijks 500 miljoen slakken worden gegeten?

Bucketlist Frankrijk

Champs Elysees in Parijs
Lavendel in de Provence
Straasburg
Skiën in de Franse Alpen
Saint-Tropez
Disneyland Parijs
Eiffeltoren in Parijs
Paleis van Versailles
Roadtrip in Bretagne
Eiffeltoren in Parijs, Frankrijk

De iconische Eiffeltoren in Parijs

Arc de Triomphe in Parijs, Frankrijk

De Arc de Triomphe in Parijs

‘A Bag Full of Maps’ bezocht..

Parijs – De Franse hoofdstad is een fijne bestemming als weekend weg of als tussen stop naar een andere bestemming in Frankrijk of verder. Geniet van de prachtige gebouwen, mooie bezienswaardigheden en de fijne sfeer.

Lille – Deze grote stad net over de grens met België is een kleine versie van Parijs. De stad heeft dezelfde mooie gebouwen en dezelfde fijne sfeer. Het is een leuke bestemming voor een weekend weg.

Meer lezen over Frankrijk? Lees dan de blogposts.

Booking.com

Gemiddelde kosten in Frankrijk

Prijzen verschillen voor Frankrijk ontzettend erg. Zo ben je in de hoofdstad Parijs en andere grote steden vaak veel meer kwijt dan voor een gelijkwaardig hotel op een andere locatie. Voor de grote steden moet je rekening houden met een prijs van € 75,- per nacht voor een tweepersoonskamer in een 2-sterren hotel. Een 4-sterren hotel loopt al op naar de € 150,- per nacht voor een tweepersoonskamer.

 

Prijzen zijn exclusief toeristenbelasting en andere mogelijk bijkomende kosten.

In de grote steden waaronder de regio van Parijs liggen de kosten voor eten en drinken iets hoger dan in Nederland. Zo ben je voor een lunch circa € 20,- per persoon kwijt. Voor een uitgebreid diner circa € 35- per persoon. Voor een alcoholisch drankje ben je rond de € 6,50 kwijt.

 

Prijzen zijn exclusief drankjes.

In de grote steden is het openbaar vervoer heel goed geregeld en betaal je voor een enkele reis circa € 1,80. Tussen de grote steden ligt ook een goed trein netwerk. Deze lang afstand treinen kan je het beste vooraf reserveren. Voor een taxi geldt een starttarief van € 3,20 en vervolgens € 1,50 per gereden kilometer.

 

De genoemde prijzen kunnen inmiddels veranderd zijn.

Videobron: France

Ontdek nog meer bestemmingen

0

Ik ben Mandy en 'A Bag Full of Maps' is mijn blog! Ik ben gek op reizen, fotograferen, concerten en festivals bezoeken, lekker eten, creatief zijn en schrijven over mooie plekjes. Lees hier meer over mij.

post a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.