Icon paspoort

Inspiratie

Icon pin

Reisblogs

Icon routes

Routes

Icon over mij

Over mij

Top
  >    >  Belgie

Belgie

Waarom op reis naar België?

Een vakantie naar België is altijd leuk. Het lang mag dan wel niet zo groot zijn maar er is genoeg te zien en doen. België is niet zo grijs en grauw als veel mensen denken. Zo zijn de grote steden als Antwerpen, Gent en Brussel ontzettend gezellig en leuk om te bezoeken voor een kort weekend weg dicht bij huis. Je vindt er veel leuke bezienswaardigheden, prachtige historische gebouwen, gezellige winkelstraten en genoeg terrassen om lekker te genieten.

Maar vergeet ook zeker de Belgische natuur niet! De Belgische Ardennen zijn goed voor ontspanning of juist een actieve vakantie. Het Hallerbos is erg geliefd bij fotografen. Met name in de periode wanneer de wilde hyacinten in bloei staan. En vergeet ook niet de duinen langs de Belgische kust. Hier kan je na een wandeling door de duinen heerlijk uitwaaien aan het strand en genieten van een heerlijke lunch in één van de kustplaatsen.

Wist je dat..

  • Antwerpen de diamanthoofdstad van de wereld is?
  • De meeste chocolade op Brussel Airport verkocht wordt?
  • Je er het grootste zandsculpturenfestival ter wereld vindt?
  • Men in het noorden (Vlaanderen) Nederlands spreekt en in het zuiden (Wallonië) Frans?
  • De Belgische bieren sinds november 2016 op de Wereld Erfgoedlijst staan?

Bucketlist België

Koninklijk Paleis van Brussel
Belgische wafels eten
Speciaal biertjes drinken
Grote Markt van Antwerpen
Manneke Pis opzoeken
Varen door Brugge
Vlaamse friet eten
Survivallen in de Ardennen
Grotten van Han
Jeanneke Pis standbeeld in Antwerpen, België

Jeanneke Pis in Brussel

Onze Lieve Vrouwekathedraal in Antwerpen, België

Onze-Lieve-Vrouwekathedraal in Antwerpen

‘A Bag Full of Maps’ bezocht..

Antwerpen – Deze grote stad net over de grens met Nederland staat vooral bekend voor een dagje weg of kort weekend. Dit is vooral omdat het makkelijk bereikbaar is met het openbaar vervoer én een korte reistijd heeft met de auto. Je kan in Antwerpen heerlijk winkelen en genieten op de vele terrassen.

Brussel – In de Belgische hoofdstad geniet je niet alleen van de bourgondische restaurants maar ook zeker van historische gebouwen, gezellige winkelstraten, leuke terrassen en kan je bezienswaardigheden bezoek als Manneke Pis en het Atomium.

Brugge – Brugge is een kleine maar zeer gezellige stad nabij de Belgische kust die je zeker bezocht moet hebben. De historische stad bestaat uit smalle winkelstraten, prachtige herenhuizen en geeft door de kanalen een beetje een Venetiaans gevoel. De stad is daarom ook geliefd onder vele reizigers.

Meer lezen over België? Lees dan de blogposts.

Booking.com

Gemiddelde kosten in België

Voor een overnachting in een hostel op een slaapzaal betaal je circa € 15,- tot € 30,- per persoon nacht. Voor een budget accommodatie al snel circa € 40,- per nacht voor een tweepersoonskamer. Liever iets luxer? Voor een tweepersoonskamer in een 3- of 4-sterrenhotel betaal je al snel € 70,- per nacht.

 

Prijzen zijn exclusief toeristenbelasting en andere mogelijk bijkomende kosten.

Bevindt je je in de binnenstad van Antwerpen, dan betaal je vaak iets meer om te eten en drinken dan in de minder toeristische delen. Voor een lunch kan je kiezen voor een simpel broodje van circa € 3,- of voor een uitgebreide lunch van circa € 15,- per persoon. Voor een diner á la carte ben je iets meer kwijt, circa € 25,- per persoon.

 

Prijzen zijn exclusief drankjes.

België is vanuit Nederland makkelijk te bereiken per auto of trein. Prijzen voor parkeren in de binnenstad is afhankelijk van de stad. Het openbaar vervoer in België is een stuk voordeliger dan in Nederland. Zo betaal je voor de bus en tram in Antwerpen € 1,80 en in Brussel € 2,10.

 

De genoemde prijzen kunnen inmiddels veranderd zijn.

Videobron: Visit Antwerpen

Ontdek nog meer bestemmingen

0

Ik ben Mandy en 'A Bag Full of Maps' is mijn blog! Ik ben gek op reizen, fotograferen, concerten en festivals bezoeken, lekker eten, creatief zijn en schrijven over mooie plekjes. Lees hier meer over mij.

post a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.