Icon paspoort

Inspiratie

Icon pin

Reisblogs

Icon routes

Routes

Icon over mij

Over mij

Top
  >  Blogpost   >  De 5 leukste Barcelona bezienswaardigheden
Barcelona Bezienswaardigheden - Uitzicht Parc Guell in Barcelona, Spanje

Barcelona is een heerlijk stad. Of het nu voor een stedentrip is met vrienden, een stop tijdens een rondreis doro Spanje, of als begin/eindpunt van jouw vakantie. Barcelona heeft ontzettend veel te bieden. En een bezoek aan de Barcelona bezienswaardigheden mag natuurlijk niet ontbreken.

In de blog ‘In de voetsporen van Gaudi in Barcelona‘ vindt je alle tips over de bezienswaardigheden die ontworpen zijn door Gaudi. In deze blog ga ik je meer vertellen over de andere bezienswaardigheden die je zeker niet moe overslaan tijdens jouw bezoek aan Barcelona.

De Kathedraal van Barcelona, Spanje

Kathedraal van Barcelona

De gotische Kathedraal van Barcelona vindt je aan Plaça de la Sue. De officiële benaming van de kathedraal is La Catedral de la Santa Crue i Santa Eulàlia, een mond vol. De bouw van de kerk begon aan het einde van de 13e eeuw en werd pas 6 eeuwen later voltooid. Aan de binnenkant van de kathedraal vindt je een typische gotische indeling met maar liefst 28 kapellen. Aan de linkerkant van de ingang vindt je de doopkapel waar naar verluidt de meegevoerde inboorlingen van Columbus tot het Christendom werden bekeerd.

De kathedraal en het klooster zijn gratis te bezoeken. Andere delen van de kathedraal, zoals het dakterras, zijn te bezoeken tegen een klein bedrag.

Parc de la Ciutadella

Het grootste stadspark van Barcelona; Parc de la Ciutadella. Een oase van rust midden in de stad en de ideale plek voor een picknick of wandeling. Parc de la Ciutadella is zeer populair onder bewoners in de stad, maar is ook zeker een aanrader voor toeristen. Het park dateert uit 1888 en heeft verschillende monumenten, watervallen, een grote vijver. en de romantische tuin is aangelegd in Engelse stijl.

Wist je dat je in Parc de la Ciutadella ook de dierentuin van Barcelona vindt?

Vijver in Parc de la Ciutadella in Barcelona, Spanje
Magische fontein 'Font Magica' in Barcelona, Spanje

Font Màgica

Een Barcelona bezienswaardigheid die je zeker niet mag overslaan is Font Màgica, ofwel de magische fontein. Overdag is de fontein niet zo bijzonder, maar in de avond zul je daar al snel anders over denken. Wanneer het donker genoeg is wordt het fontein aan de voet van de heuvel Montjuïc verlicht is verschillende kleuren.

In de zomermaanden komen veel toeristen ’s avonds naar de fontein toen. Op de plein rondom Font Màgica worden veel muziekshows en dansdemonstraties gegeven waarbij het licht gesynchroniseerd wordt met de muziek die je hoort. Eind september vindt je hier jaarlijks de afsluiting ‘La Mercé’ plaats. Het is een groot spektakel met muziek en vuurwerk.

Camp Nou

Camp Nou is hét voetbalstadion van Barcelona en het Catalaanse voetbalelftal FC Barcelona. Het is een grote trekpleister voor toeristen en voetbal liefhebbers en dat heeft niet alleen te maken met het voetbalteam. Camp Nou biedt namelijk plaats aan ruim 99.000 mensen! Drie ringen hoog zorgt tijdens de wedstrijden voor een fantastische sfeer.

Voor belangrijke wedstrijden is het vaak moeilijk om aan kaarten te komen. Maar voor de minder belangrijke wedstrijd kan je vaak nog wel kaartjes krijgen tegen een leuke prijs. Afhankelijk van waar je wil zitten en wat je budget is, is een bezoek aan een voetbalwedstrijd prima te doen qua kosten.

Voetbalstadion Camp Nou in Barcelona, Spanje
Kathedraal op de Tibidabo berg in Barcelona, Spanje

Tibidabo

Tibidabo is de hoogste top van Barcelona en heeft een fantastische uitzicht over de stad. Bovenop deze berg vindt je de kerk de Templo Expiatorio del Sagrado Corazóni, ook wel de Sacre Coeur van Barcelona genoemd. Naast deze neoklassieke/gotische kerk vindt je er nog veel meer, onder andere: een pretpark, een skywalk, een panorama uitzicht en een astronomisch observatorium. Er valt dus genoeg te beleven op de Tibidabo! En dat maakt het een absoluut must-visit voor Barcelona.

Meer weten over een bezoek aan de Tibidabo? Bekijk eens de website van Visit Barcelona.

Meer lezen over Barcelona of Spanje? Bekijk de Spanje pagina vol informatie.

Deze blog is ontstaan uit eigen ervaring. In dit artikel wordt dan ook alleen een eigen persoonlijke mening en/of ervaring gedeeld.

Ik ben Mandy en 'A Bag Full of Maps' is mijn blog! Ik ben gek op reizen, fotograferen, concerten en festivals bezoeken, lekker eten, creatief zijn en schrijven over mooie plekjes. Lees hier meer over mij.

post a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.