Icon paspoort

Inspiratie

Icon pin

Reisblogs

Icon routes

Routes

Icon over mij

Over mij

Top
  >  Blogpost   >  Dagje weg in Nederland: Efteling met korting
Efteling met korting; Achtbaan in Kaatsheuvel, Nederland

De Efteling is een themapark waar vrijwel elke Nederlander met regelmaat naar toe gaat. Zo ook ik, maar omdat ik de prijs voor een dagje weg graag laag wil houden, ga ik altijd op zoek naar een goedkopere manier om een dagje weg te gaan. Zo ga ik bijvoorbeeld altijd naar de Efteling met korting. Hoe ik dat doe, lees je in deze blog. Daarnaast vertel ik je ook hoe je de drukke periode kan vermijden.

Attractie in Kaatsheuvel, Nederland
Ingang attractiepark in Kaatsheuvel, Nederland
Huis in Kaatsheuvel, Nederland

Drukte vermijden

In de zomer maanden kan de Efteling onwijs druk zijn. Er zijn genoeg manieren om deze drukte te vermijden waardoor je veel meer kan genieten. Want we willen natuurlijk allemaal zo kort mogelijk in de rij staan.

Bezoek de Efteling buiten het hoogseizoen én op een werkdag. De kans dat de Efteling dan druk wordt is vrij klein. Het hoogseizoen wordt vaak gezien tijdens de schoolvakanties.

Kom zo vroeg mogelijk. Ook dat klinkt heel logische. Wanneer het in de middag drukker wordt heb jij de eerste attracties al gehad. Zo kan je de dag redelijk rustig beginnen en in de middag meer van de sfeer in het park genieten.

Wat de beste en rustigste dagen zijn kan ik je niet vertellen, maar de dinsdag en donderdag lijken de beste dagen. Op woensdag is er een halve schooldag en is er kans dat jaarkaarthouders uit de omgeving nog even langs komen. De vrijdag is een geliefde aankomst dag voor gasten van het Efteling Hotel en de vakantieparken. Maandag is een vertrek dag, maar zullen veel gasten toch nog even een paar uurtjes het park in gaan.

Sprookje in Kaatsheuvel, Nederland
Poort in Kaatsheuvel, Nederland
Vogel in Kaatsheuvel, Nederland

Zo ga jij naar de Efteling met korting

Hoe zorg je er uiteindelijk voor dat je naar de Efteling met korting kan? Want leuker kan het bijna niet. Dagkaarten van de Efteling zijn de laatste jaren flink omhoog gegaan.

  • Supermarkt keten Albert Heijn heeft 1 á 2 keer per jaar een spaaractie voor circa € 12,50 korting. Je spaart al een zegel bij € 5,- aan boodschappen en krijg bij een volle spaarkaart (4 zegels) dan een flinke korting per persoon.
  • Is jouw Duits een beetje ok? Kijk dan ook regelmatig op de Duitse website van Groupon. Hier heb ik in het verleden wel eens dagkaarten voor € 30,- gekocht. Het is het waard om zo nu en dan even rond te kijken.
  • Ben je lid van de ANWB, jij dan een op de website van Het Land van ANWB. Met je lidmaatschap krijg je korting op leuke uitjes. Met regelmaat staat de Efteling hier ook tussen voor een leuk prijsje.
  • Reis je met de trein naar de Efteling? De Spoordeelwinkel van de NS heeft jaarlijks een leuke aanbieding in combinatie met een treinretour vanaf elk station in Nederland.
  • Met je gespaarde AirMiles kan je ontzettend veel doen. Veel mensen vergeten het, maar je kan met de gespaarde AirMiles ook hoge korting scoren voor de Efteling! Tegen inlevering van zo’n 2000 AirMiles, betaal je nog maar € 23,- per persoon.
  • Ga je vaker in het jaar naar de Efteling en heb je geen zin om op aanbiedingen te wachten? Dan is een Efteling jaarabonnement ook een goede keuze. Voor € 199,- per jaar of € 18,- per maand kan je onbeperkt naar de Efteling. Al met 5 bezoeken haal je de kosten uit een jaarkaart. Ga je vaker, dan kan je die extra bezoeken als gratis zien.
  • Last, but not least. Schrijf je in voor de Efteling nieuwsbrief. Regelmatig worden er via de nieuwsbrief kortingen gegeven. Ook met je verjaardag krijg je een kortingscode waarmee je minimaal 2 en maximaal 6 tickets kan bestellen. De korting kan wel oplopen tot € 12,-. Bij de ingang van het park moet je wel kunnen aantonen dat je het je verjaardag is of kort geleden is geweest.

Meer lezen over Efteling of Nederland? Bekijk de Nederland pagina vol informatie.

Deze blog is ontstaan uit eigen ervaring. In dit artikel wordt dan ook alleen een eigen persoonlijke mening en/of ervaring gedeeld.

Ik ben Mandy en 'A Bag Full of Maps' is mijn blog! Ik ben gek op reizen, fotograferen, concerten en festivals bezoeken, lekker eten, creatief zijn en schrijven over mooie plekjes. Lees hier meer over mij.

post a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.