Icon paspoort

Inspiratie

Icon pin

Reisblogs

Icon routes

Routes

Icon over mij

Over mij

Top
  >  Blogpost   >  Dagje weg in Nederland: Dierenpark Amersfoort
Dierenpark Amsterfoort; slang

Een dagje weg naar de dierentuin is natuurlijk altijd leuk. Of je nu met vrienden gaat, met kinderen of als familie uitje. Vaak kennen we de grote bekende dierentuinen al, maar juist de kleinere dierentuinen zijn soms net zo leuk. Onlangs bezocht ik Dierenpark Amersfoort en wat is dat een leuk park! Hieronder lees je meer over deze dierentuin in Amersfoort.

Alles wat je wil weten over Dierenpark Amersfoort:

Diersoorten

Dierenpark Amersfoort biedt een thuis aan wel 150 verschillende diersoorten. Van kleine reptielen tot grote savanne dieren. Wandel door het park en maak kennis met de bewoners van Dierenpark Amersfoort. Bij binnenkomst maak je meteen kennis met de otters en beren. Naarmate je door het park loopt vindt je een afwisseling tussen grote dieren en kleine dieren. 

Aap in Dierenpark Amersfoort, Nederland
Tijger in DierenPark Amersfoort, Nederland

In de dierentuin

De dierentuin is onderverdeelt in verschillende zones. Zo vindt je er ‘de stad der oudheid’, het snavelrijk, de prairie, het reik der reuzen en het woud. In het Dinopark stap je terug in de tijd van de dino’s. Je staat oog in ook met replica’s van originele grootte. De klim alles-route is extra leuk voor kinderen. Ze kunnen hier al klimmend en klauterend door het parcours heen. Leuk voor de hele familie is de expeditie-rivier. Met een waterfiets/boot kom je langs verschillende dieren zoals de de maki’s en giraffen.

Jonge olifant in DierenPark Amersfoort, Nederland
Giraf in DierenPark Amersfoort, Nederland

Plan je bezoek

Je bezoek plannen is een aanrader. Wil je genieten van een rustig park, kom dan op werkdagen. Op woensdag en in het weekend is het vaak een stuk drukken vanwege gezinnen die een bezoek brengen. 

Tijdens je bezoek aan Dierenpark Amersfoort kan je op verschillende plekken in het park genieten van een hapje en drankje in verschillende restaurants. Een leuk souvenir haal je in één van de winkels.

Tickets reserveer je gemakkelijk online via de website van DierenPark Amersfoort.

Meer lezen over Amersfoort of Nederland? Bekijk de Nederland pagina vol informatie.

Deze blog is ontstaan uit eigen ervaring. In dit artikel wordt dan ook alleen een eigen persoonlijke mening en/of ervaring gedeeld.

Ik ben Mandy en 'A Bag Full of Maps' is mijn blog! Ik ben gek op reizen, fotograferen, concerten en festivals bezoeken, lekker eten, creatief zijn en schrijven over mooie plekjes. Lees hier meer over mij.

post a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.