Icon paspoort

Inspiratie

Icon pin

Reisblogs

Icon routes

Routes

Icon over mij

Over mij

Top
  >  Blogpost   >  Dagje weg in Nederland: Artis Amsterdam
Slingeraap in Artis Amsterdam, Nederland

De meeste mensen die Amsterdam bezoeken gaan naar de bekende winkelstraten, musea of bezienswaardigheden. Maar heb jij wel eens een dagje Artis Amsterdam gedaan? Gewoon even totaal iets anders dan je normaal zou doen in onze hoofdstad. Wandel door een mooi aangelegd park met verschillende diersoorten terwijl je helemaal niks merkt van het drukke Amsterdam.

Zelf kom ik regelmatig in Amsterdam en vindt het ook heel fijn om een paar uur of een dagje door Artis Amsterdam te wandelen. In deze blog vertel ik je alles wat je wil weten over deze dierentuin.

Meer toffe plekken in Amsterdam vindt je in de blog Hotspots Amsterdam; beste plekken om te fotograferen.

Artis Amsterdam

Artis Amsterdam is de oudste dierentuin van Nederland en Amsterdam. Alles wat je tegenkomt in de dierentuin heeft zijn eigen verhaal. Het verhaal van Artis zelf begint al in 1838! Ontdek de vele diersoorten die hier leven in hun eigen omgeving. De apen op de Apenrots, de leeuwen op de leeuwenrots. Wandel over de savanne en maak kennis met olifanten, zebra’s en giraffen.

Omring je zelf met honderden vlinders in het vlinderpaviljoen of de vele tropische vissen in het Aquarium. Geniet van de natuur en neem de tijd om Artis Amsterdam écht te ontdekken!

Tickets voor een bezoek aan Artis en het planetarium (zie hieronder), koop je gemakkelijk online.

Giraffe in Artis Amsterdam, Nederland
Baby chimpansee in Artis Amsterdam, Nederland

Planetarium

Naast de vele dieren die in Artis leven, kan je ook heel veel leren over de ruimte. In de grote koepel van het Planetarium worden dagelijks voorstellingen gegeven over ons zonnestelsel. Ervaar hoe het is om astronaut te zijn en ga live op ontdekkingsreis door ons zonnestelsel en verder.

Regelmatig worden er andere voorstellingen gegeven. Zo kan je er het micro-organisme ontdekken tijdens de voorstelling Aarde. Of maak een ruimtereis op zoek naar planeten tijdens de voorstelling Reis door het heelal. En tijdens de voorstelling Spacetrip ga je zelf op zoek naar een tweede aarde. Bij elke voorstelling zal je in de verbazing vallen hoe groot ons zonnestelsel is, maar ook hoe gigantische de ruimte daar voorbij is. Zelf kan ik hier echt uren zitten!

Het planetarium is alleen te bezoeken in combinatie met een bezoek aan Artis.

Micropia

Micropia is het wetenschappelijke museum van Artis Amsterdam. Het is ’s werelds enige museum waar je kennis maakt met de onzichtbare wereld van micro-organisme. Microben zijn de kleinste en machtigste organisme op onze planeet. Ontdek wat microben doen, waar ze allemaal zijn en vooral wat je van ze kan leren.

Dit interactieve museum is vooral leuk voor kinderen. Maar dat betekend niet dat volwassen er niks kunnen leren. Voor veel mensen zal er een hele andere wereld openen zodra je Micropia binnen stapt.

Micropia is ook te bezoeken zonder bezoek aan Artis.

Zeehond in Artis Amsterdam, Nederland
Olifanten in Artis Amsterdam, Nederland

Wist je dat..

  • .. Artis de oudste dierentuin van Nederland is?
  • .. Micropia ruim 12 jaar de tijd nodig had om te rijpen om het museum te worden wat het nu is?
  • .. er vroeger een gracht door Artis liep?
  • .. het aquarium maar liefst 1,3 miljoen liter water bevat?
  • .. tijdens de Tweede Wereldoorlog een grote groep Joden zich verstopt hielden in de Apenrots terwijl de Duitse nazi hen op de hielen zat?
  • .. microben worden ingezet voor biologische gewasbescherming?
  • .. je in het Planetarium het sterrenstelsel van alle sterrenstelsels kan zien?
  • .. Artis de Partis de mascotte van Artis is?

Meer lezen over Artis of Nederland? Bekijk de Nederland pagina vol informatie.

Deze blog is ontstaan uit eigen ervaring. In dit artikel wordt dan ook alleen een eigen persoonlijke mening en/of ervaring gedeeld.

Ik ben Mandy en 'A Bag Full of Maps' is mijn blog! Ik ben gek op reizen, fotograferen, concerten en festivals bezoeken, lekker eten, creatief zijn en schrijven over mooie plekjes. Lees hier meer over mij.

post a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.