Icon paspoort

Inspiratie

Icon pin

Reisblogs

Icon routes

Routes

Icon over mij

Over mij

Top
  >  Blogpost   >  Attractieparken van Nederland
Attractieparken: Python achtbaan in de Efteling, Kaatsheuvel, Nederland

Wist je er ontzettend veel attractiepark in Nederland zijn? We gaan van jongs af aan vaak al naar een attractiepark toe en groeien op met de vele verschillende attracties. Van attracties voor alle leeftijden tot super snelle achtbanen. Voor sommige kan het niet snel genoeg of gek genoeg zijn. Ook ikzelf ben liefhebber van een bezoek aan een attractiepark. Vooral de afwisseling tussen de rustigere attracties en de snelle achtbanen vindt ik heerlijk. In deze blog heb ik een aantal attractieparken van Nederland verzamelt die gegarandeerd zorgen voor een leuk dagje uit!

Efteling: Wereld vol Wonderen

Het meest bekende attractiepark is misschien wel de Efteling in Kaatsheuvel. De meeste mensen zijn opgegroeid met de Efteling en gaan ook nu nog regelmatig terug. Hele gezinnen en vriendengroepen gaan samen op pad om de Wondere Wereld van de Efteling te bezoeken. Al vanaf het moment dat je op de parkeerplaats aankomt wordt je ondergedompeld in een soort fantasiewereld. Het vriendelijke personeel staat altijd voor je klaar, geen vraag is ze te veel. En wellicht dat we mede daarom maar al te graag terug gaan naar de Efteling.

Hoewel de entreeprijzen van de Efteling de laatste jaren omhoog zijn gegaan is het nog steeds mogelijk om de Efteling met korting te bezoeken. Zijn er op dit moment geen lopende korting acties, dan koop je gemakkelijk en veilig jouw entreekaartje online.

Ingang Droomvlucht in de Efteling, Kaatsheuvel, Nederland
Huisje in Toverland, Sevenum, Nederland

Toverland: Discover your own magic

Een wellicht wat minder bekend attractiepark is Toverland. Het is zeker geen minder leuk park. Hoewel veel attractie gericht zijn op gezinnen met jonge kinderen kan je hier ook zeker nog een aantal toffe attracties vinden die absoluut voor de snelheidsduivels zijn. Toverland staat geheel in het teken van trollen, tovenaars en magische werelden. Volgens Toverland is de kracht van magie tijdloos en universeel. En daar kom je alleen achter als je het park ook zelf bezoek!

Tickets voor jouw magische bezoek aan Toverland koop je gemakkelijk online.

Walibi Holland: HARDGAAN

Voor de écht snelheidsduivels en waaghalzen is er Walibi Holland! Hun slogan is niet voor niks HARDGAAN, want hard ga je er in sommige attracties zeker. Het grootste deel van het attractiepark bestaat uit attracties waar je niet bang moet zijn voor hoogte, snelheid en waar je soms ook een sterke maag voor moet hebben. Achtbanen waar je wordt afgeschoten, waar je benen los hangen of waar je achteruit terug gaan, je kan het zo gek niet bedenken of je vindt het in Walibi Holland.

Het park is vooral gericht op kinderen die wat ouder zijn en vriendengroepen. Er is een klein stuk met attracties voor de kleine kids, maar verder zullen zij niet in heel veel attractie kunnen. Tickets koop je gemakkelijk en snel online.

Achtbaan in Walibi Holland, Biddinghuizen, Nederland

Duinrell: Daar kikker je van op

Genieten van de natuur en een attractiepark? Dat kan in Duinrell, en daar kikker je van op! Duinrell is gelegen in de duinen van Wassenaar en de attracties liggen veelal tussen de bomen. Het attractiepark beschikt over attracties voor alle leeftijden en een aantal snelle achtbanen. Het is geliefd onder families en gezinnen met jonge kinderen.

Eén van de meest bekende attracties van Duinrell is het Tikibad. Hoewel het niet echt een attracties is, is het zwembad nog steeds onwijs populair. Het Tikibad staat bekend om de vele toffe glijbanen en de heerlijke Lazy River. Voor het Tikibad dien je een aparte entreekaart te kopen. Kies voor een overnachting in de buurt en ga de ene dag genieten van de attracties van Duinrell en de andere dag van de glijbanen in het Tikibad.

Koop jouw entreekaartje online.

Drievliet: Wie wil dat nou niet

Familiepark Drievliet is een kleiner attractiepark en meer gericht op gezinnen en families. Hoewel het park een stuk minder bekend is, bestaat het al sinds 1951. Het begon ooit als een speeltuin en is inmiddels uitgegroeid tot een attractiepark en aanrader voor een dagje weg in Nederland. Drievliet heeft ook veel attracties die voor wat oudere kinderen zijn zoals achtbanen.

Jouw tickets koop je gemakkelijk online.

Meer lezen over Nederland? Bekijk de Nederland pagina vol informatie.

Deze blog is ontstaan uit eigen ervaring. In dit artikel wordt dan ook alleen een eigen persoonlijke mening en/of ervaring gedeeld.

Ik ben Mandy en 'A Bag Full of Maps' is mijn blog! Ik ben gek op reizen, fotograferen, concerten en festivals bezoeken, lekker eten, creatief zijn en schrijven over mooie plekjes. Lees hier meer over mij.

post a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.