Icon paspoort

Inspiratie

Icon pin

Reisblogs

Icon routes

Routes

Icon over mij

Over mij

Top
  >  Blogpost   >  30e Verjaardag Disneyland Parijs
30e verjaardag Disneyland Parijs aankleding in Main Street USA

In 2022 wordt de 30e verjaardag Disneyland Parijs gevierd, en daar moet je bij zijn! Op 12 april 1992 opende het Amerikaanse pretpark zijn deuren in Frankrijk op slecht 1 uur reizen van hartje Parijs. Tegenwoordig is het een plek waar mensen maar al te graag naar toe terugkeren, en zo ook speciaal voor de 30e verjaardag. Samen met een aantal vrienden reizen ik in de eerste week van de 30e verjaardag af naar Disneyland Parijs om ondergedompeld te worden in het grote verjaardagsfeest. En in deze blog neem ik je mee naar Disneyland Parijs en lees je wat je kan verwachten. Natuurlijk vertel ik je niet alles, want dan valt er niks meer zelf te ontdekken!

Wat staat je te wachten

Als Disneyland Parijs een verjaardag viert, dan kan je verwachten dat dit groots wordt aangepakt. En zo ook voor de 30e verjaardag Disneyland Parijs. Al bij binnenkomst zie je de prachtige decoratie en aankleding van Main Street USA. Overal zie je het Mickey Logo in de vorm van een 30 in paars/roze kleuren. Maar er staat nog zo veel meer op je te wachten!

Disneyland Parijs heeft voor de viering van dit jubileum écht alles uit de kast getrokken dat ze konden bedenken. Van 30 unieke beelden op het Central Plaza (plein voor het kasteel) tot 1001 nieuwe merchandise items. En die merchandise items wil natuurlijk iedereen hebben. Goed om te weten is dat je per item maar maximaal 5 stuks per transactie mag kopen. Zo probeert Disneyland Parijs te voorkomen dat de producten snel uitverkopen.

Wat je zeker niet mag missen!

Er zijn twee dingen die je écht niet mag missen als je de 30e verjaardag Disneyland Parijs bezoekt. De eerste is de super toffe nieuwe parade/show. De Dream and Shine Brighter show vindt meerdere keren per dag plaats op Central Plaza, het plein voor het kasteel. Samen met veel liedjes, héél veel Disney figuren en dansers wordt er een mega feest gegeven.

Daarnaast is er nog een uniek item voor het begin van de avond vuurwerkshow Illuminations, namelijk Disney D-Light. Dit is een korte show waarin drones worden gebruikt die op de muziek mooie logo’s in de lucht maken. Het is voor het eerst dat er drones op deze manier gebruikt worden in de Disney parken wereldwijd, dit moet je dus zien! Maar sowieso moet jij de Illumination vuurwerkshow zien, want anders is je dag gewoon niet compleet.

Speciaal voor de verjaardag

Ik noemde al een aantal dingen die nieuw zijn sinds de viering van de 30e verjaardag Disneyland Parijs. Maar er is meer! Ik hoor je denken, kan er nog meer bij? Jazeker!

Hierboven schreef ik al over de Dreams and Shine Brighter parade/show en de Disney D-Light drones show. Maar op Central Plaza (het plein voor het kasteel) vindt je nog meer. Daar vindt je de Garden of Wonders. 30 unieke standbeelden van Disney figuren staan rondom het plein en lijken op de wind te draaien. Herken jij ze alle 30?

Daarnaast heeft Disney ook nog verschillende snacks speciaal bereid voor de 30e verjaardag. Tips: je vindt deze niet alleen in de buffet- en afhaal restaurants, maar ook bij de verschillende drinkkraampjes door het park heen. En zelf de restaurants in Disney Village hebben een speciaal verjaardag item om het menu of het buffet staan.

Meer lezen over Disneyland Parijs? Bekijk de Disneyland Parijs pagina vol informatie.

Deze blog is ontstaan uit eigen ervaring. In dit artikel wordt dan ook alleen een eigen persoonlijke mening en/of ervaring gedeeld.

Ik ben Mandy en 'A Bag Full of Maps' is mijn blog! Ik ben gek op reizen, fotograferen, concerten en festivals bezoeken, lekker eten, creatief zijn en schrijven over mooie plekjes. Lees hier meer over mij.

post a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.